Bade i stille skogstjern…

Svoger er en enslig mann på 50+, og ikke den letteste å kjøpe gaver til  Hver jul og bursdag prøver jeg å finne på noe som han virkelig blir glad for, for han er en fin fyr og fortjener noe virkelig koselig.
Til jul i fjor tror jeg jeg endelig fant på en gave som gledet.- skikkelig.  Vi ga han en 7, sans, og i den har vi skrevet opp en aktivitet eller opplevelse vi skal gjøre sammen i måneden.

I januar hadde vi en flott helg på hytta vår i Valdres. Det kan du lese om her.  Oksestek på bålpanne 
I februar var vi på Skøytetur. Den 12. mars, dagen hele Norge stengte ned, hadde vi avtalt å spise middag ute i Oslo,  Vi hadde en hyggelig middag på. Dekka Bord  før landet stengte ned og korona frykten tok folket.

I april, mai og juni ble ikke opplevelsene gjennomført. Vi prøvde å lokke med oss Svoger en tur ut i april for å gå tur, men han hadde så mange gode og mindre gode unnskyldninger for ikke å bli med at vi forsto at han ikke hadde lydt.  I mai og juni hadde vi planlagt opplevelser som innebar store menneskemengder, og de ble det selvsagt ikke noe av.

Men i dag, i dag var turen kommet til “Bading i stille skogstjern”  Det burde jo gå greit, selv i disse koronatider, Så vi møtte Svoger i Sundvollen, og så dro vi og Eldste Sønn opp til Damtjern, mitt barndomsparadis for et kveldsbad, sosialt samvær og en matbit.

Vi var utrolig heldige med været. Sola skinte fra en nesten skyfri himmel. Tjernet lå der blikkstille, vannflaten ble bare brutt a ett og annet fiskevak,
Jeg vet ikke om noe sted jeg synes det er bedre å bade enn i skogstjern, og da gjerne på Damtjern.  Friskt, klart vann og du har som regel vannet nesten for deg selv. Eldste Sønn er like glad som meg i å bade, og kosers seg alltid i vann – uansett hvor. Men jeg tror muligens Svoger synes det var litt vel friskt. Det var litt skriking og syting før han fikk helt seg.  Men han svømte da en god stund når han først var kommet ut i. Gamle Gubben Grå var landkrabbe som vanlig.

Middagen ble enkel…Diverse godsaker fra ferskvaredisken på Meny, spist på et gammelt trebord på terrassen mens vi nøt utsikten over det blikkstille vannet. Det er ikke alltid det er så mye som skal til for å skape gode opplevelser.

Etter tre timer ved tjernet, ruslet vi tilbake til bilene og kursen ble satt hjemover.  En torsdagsettermiddag som ble litt annerledes enn en vanlig hverdagskveld. Det er ikke alltid det skal mer til for å skape gode minner.

11 kommentarer
  1. Den gaveideen er helt fantastisk. Tror den må kopieres 🙂 Høres ut som en super torsdagskveld. Imponerende at dere klarte å bade, så kaldt som det har vært. Her var det bare 4 varme på morgenen i går. Ønsker deg en super fredag.

  2. Det er jammen en av de lureste gaveidéene jeg har hørt om. Og veldig koselig å gjøre noe sammen. Skape minner og gleder. Synd at korona skulle ødelegge litt av gaven, men det kan man jo ikke gjøre noe med. Høres ut som et friskt bad.
   Jeg har enda ikke badet, men dyppet tærne i går, så det får være en god begynnelse 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg