Skøytetur.

I dag var det tid for opplevelse nummer to for Svoger. Han fikk som jeg har nevnt tidligere en opplevelse i måneden av oss i julegave.  I januar var det hyttetur I dag var det tid for skøytetur.

Egentlig het opplevelsen “Skøytetur på Steinsfjorden”, men siden jeg var usikker på istykkelsen på Steinsfjorden måtte vi finne et annet sted. Etter å ha sjekket litt is-varsler falt valget på Langevatnet oppe i Soknas store skoger.

Været var ikke det beste, og Svoger ringte tidlig i dag og lurte på om vi ikke skulle utsette turen. Men han fikk pent beskjed om at det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær. Han fikk bare sette seg i bilen å komme seg oppover til oss.

Klokka var vel rundt ett da vi kom frem til Langevatnet. Det var grått og det var mye overvann på isen. Men noen tur-skøyter kunne fortelle om flotte forhold og rundt 40 cm istykkelse. Så det var bare for Gamle Gubben Grå og Svoger å få på seg skøytene. Jeg har ingen ønsker om fleŕe ødelagte bein og armer, så jeg droppet skøytene til fordel for piggstøvler.

Svoger hadde nok teknikken litt bedre inne enn Gamle Gubben Grå, men begge to klarte seg uten knall og fall.

Charlie Chihuahua var også med på isen. En litt våt opplevelse for en stuttbeint chihuahua. Men Charlie er tøffere enn de fleste og ville ikke bæres.

Etter en god runde på isen begynte det å regne, og vi trakk på land og inn i lavvoen hvor vi koste oss rundt bålet med hjemmelaget krydderkake og varm gløgg.  Litt sjokolade hadde jeg og i ryggsekken.

Det ble en koselig dag til tross for at været ikke helt var på vår side. Litt provoserende at når vi kom hjem ble det plutselig som og klar himmel. Men det viktigste var jo at vi fikk en fin opplevelse sammen.

Når vi kom hjem hit til Drømmehuset måtte vi jo få i Svoger litt middag før han dro hjem. Ingrediensene sto klare, og snart kunne vi kose oss med en asiatisk inspirert fiskesuppe. God varm suppe med  masse smak av chili er godt etter å ha vært ute en grå og våt februardag.

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg