Så var det visst på tide med et matinnlegg fra denne kjerringa igjen.
Jeg er glad i lettvinne middagsretter, og jeg er glad i pasta. Denne gryta synes jeg var helt genial sånn sett. Oppskriften er hentet fra Magasinet for 8. februar 2025, og rette kalles One pot-pasta med tomater, chorizo og basilikum. Det er en slik rett hvor du har alt oppe i ei gryte og koker til retten er ferdig.
Jeg begynte med å skjære opp tørket chorizo-pølse i småbiter. Du vet de der du finner i speke-avdelingen på matbutikken. Finhakket så løk og ett fedd hvitløk, og delte en boks cherry-tomater i to.
Helte alt opp i en stor gryte og skrudde på varmen på middels mens jeg fortsatte å helle i gryta 2.ss finhakkede soltørkede tomater, 400 g pasta (ukokt), 1 boks hakkede tomater, 6 del grønnsaksbuljong, en potte finhakket basilikum, 1/2 dl kremfløte, litt sukker, salt og pepper.
Rørte rundt og så at det kom i kok. Satte så på lokket og lot det stå å småkoke på middels varme et kvarters tid.
Da var pastaen al-dente, og gryta spiseferdig.
Strødde litt reven parmesan på toppen ved servering.
Kjapp og god middag.
Hørtes godt ut.. Jeg liker gryter som gjør seg selv.
Ja, sånn mat er kjekk.