4 dager i Budapest

Har tilbragt 4 flotte dager på tarifkonferanse i Budapest.  En fantastisk by som jeg gjerne vil tilbake til en gang. Da målet med denne turen var fag og ikke ferie, er det mange skatter i Budapest som jeg ikke har fått med meg. Selv om det selvsagt var tid til å kikke litt på byen.

Bildet ovenfor er av Parlamentet. Det er her den Ungarske regjering har boltreplass.nok. Byggningen er 265 meter langt, og lå på Pest siden av Donau, rett ovenfor hotellet vi lå på.  Så vi hadde nydelig utsikt til den flotte byggningen, med flombelysning natterstid var den enda flottere. Men jeg klarte ikke å ta noe ordentlig bilde av det. Jeg MÅ få meg speilreflekskamera….

Hotellet vi lå på het Novotel

 

Det var et fint hotell med sentral beliggenhet og fine rom, men kanskje litt dårlig konferansedel. Det ble både varmt og dårlig med luft i møterommet til tider.

Første dagen hadde vi en fin sightseeng tur i byen med buss. Det var mye informasjon på kort tid, men jeg dannet meg da et bilde av en fantastisk by som kunne ha vært enda vakrere hvis man hadde hatt råd til å restaurere alle de fantastiske byggningene.  Sightseeng turen hadde kun et stopp hvor vi slapp ut av bussen, og det var på Heltenes plass

.

Denne plassen ble bygget til Ungarns 1000 års feiring i 1896. Midt på plassen står  Milenum-monumentet.

På toppen av Millenum-Monumentet står erkeengelen Gabriell.

 

Første kvelden hadde vi middag på  Trofea Grill Restaurant. Det var en bufe restaurant som ligger på Buda siden, rett ved Margatetbroen. Der kunne vi spise deilig mat fra et rikholdig bufetbord og drikke så mye vi ville av vin og øl. Det var en hyggelig kveld med god stemning rundt bordene.

Dag to var fullt av forelesninger etc men middagen ble spist under et elvecruise på Donau Jeg er enig med en i reisefølget som gang på gang under middagen uttalte; dette er rett og slett vakkert. Senere dro noen av oss inn til Pest sentrum og sjekket ut diverse utesteder. Rundt midnatt gikk vi hjem til hotellet. En vakker gåtur over Kjedebroen

En fantastisk gåtur en sen kveldsstund. (Som desverre la grunnlaget for gnagsårene som plaget meg resten av turen.) Kjedebroen var den første permanente broen over Donau mellom Buda og Pest. Den ble bygget i 1849. Broen ble ødelagt i 1945, men ble bygget opp igjenn i sin orginale form i 1949. Av Budapests mange broer syns jeg Perlebroen er den flotteste.

Dag tre hadde vi ettermiddagen fri til å gjøre hva vi ville. Jeg kunne godt ha tenkt meg å se litt mer av byen, men pga gnagsårene og at jeg var ganske sliten nøyde jeg meg med litt vandring rundt hotellet og området rundt for å fotografere litt.

Jeg var og i en lokal matbutikk hvor jeg fant studietidens yndlingsvin Egri Bikaver også kallt okseblod som jeg selvsagt måtte kjøpe med meg en flaske av. (Tok den til middagen nå i kveld, og den smakte på langt nær så fantastisk som jeg husker…)

Middagen denne kvelden var på Restaurant Symbol, som og lå i litt lang gangavstand fra hotellet i Obuda (gamle Buda). Her var det middag med vinsmaking i restaurantens vinkjeller. Også dette ble en svært så trivelig kveld.

Fin atmosfere rundt måltidet i den gamle vinkjelleren,

Somalieren forteller oss om vinene vi skal smake.

Her kommer hovedretten.

Etter noen flotte dager var det på tide å sette kursen hjemover. Budapest var en fantastisk by, og jeg planlegger allerede en tur tilbake, men da kun som turist.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg