Flinke jenter ….

Et fremadstormende politisk tallent arbeider hardt. Setter seg mål. Har en plan for sitt politiske engasjement. Hun vil være med der beslutninger tas. Hun vil være med å forme det samfunnet hun skal leve i.

I en alder av 29 år blir hun tidenes yngste statsråd. Jeg applauderer. Hadia Tajic er ei jente som arbeider hardt og målbevist for å nå de mål hun setter seg. Slike mennesker vil jeg gjerne ha i regjeringen. Kritiske røster sier det er regjeringens invandrer-alibi. Som om hun skulle ha fått stillingen kun fordi hun er muslim eller annen generasjon innvandrer.  Andre kaller henne ungdoms alibi, AUF sympati.

Vel var nok disse faktorene kanskje med i beregningen. Valget av Hadia Tajic har en viss PR effekt. Men mange har blitt regjeringsmedlemmer eller fått viktige stillinger av dårligere argument enn det. Og at hun er flink og målbevisst som har kommet så langt, er det liten tvil om. Hadia har ikke fått den hjelpen som det er å være født inn i den politiske familien i AP som Jens, og Anikken og alle de andre. Hun har heller ikke gått på skolen med og vært en del av gutteklubben grei som Jonas og Jens.

Hadia tilfører regjeringen nytt blod på så mange måter. Hadia, Jeg heier på deg, selv om jeg kanskje ikke er så egeistret for partiet ditt.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg