Mere vold og trusler….

I går skrev jeg om vold og trusler i arbeidslivet.
Jeg fokuserte på fengselsvesenet, vekterbransjen og helsevesenet.  Det innlegget kan du lese her;

http://kjerringtanker.blogg.no/1507451032_har_nattevakta_blitt_sltt_ned_i_natt.html

Ikke før hadde jeg postet innlegget før det dukket opp en ny artikkel om vold og trusler i min fb feed.  Denne gangen fra skolevesenet.

I fjor ble det anmeldt dobbelt så mange volds- og trussel-episoder i de videregående skolene, i forhold til året før. De ferskeste tallene fra Utdanningsetaten i Oslo viser at økningen har fortsatt i år.  Første halvår i år anmeldte skolene 216 svært alvorlige voldshendelser, mot 94 i samme periode i fjor. Tallene gjelder barneskoler, ungdomsskoler og videregående skoler. Hvor mange voldshendelser skolene har anmeldt etter sommerferien i år, har ikke Oslo kommune tall på ennå. Politiet opplever at det anmeldes mer vold tidlig på høsten enn resten av året.

For mange føles det utrygt å ta kontakt med elever i gangene, eller irettesette uønsket atferd fordi elevenes respons kan være uforutsigbar. Ettersom det også sirkulerer våpen i disse miljøene finnes det en frykt for at disse også kan tas med på skolen  står det i et skriv fra AMU ved en videregående skole.  

Lærere kan oppleve det som vanskelig og skremmende å skulle avverge vold og rus på skolene, sier Einar Osnes, hovedverneombud for lærere i Oslo kommune Du ser hva ungdommene er i stand til å gjøre. Du vet at noen av elevene har forbindelse til andre miljøer, som ikke går på skolen, men som elevene kan tilkalle hvis de ønsker det, sier Osnes.

Vold og trusler i skolen. Vold og trusler i vekterbransjen.  Vold og trusler i fengslene. Vold og trusler i helsevesenet.  Et økende problem over alt.  
Et tøffere samfunn.  En uønsket utvikling. Hva årsakene kan være, kan vi gjerne debattere.  Men frem til vi finner løsningen på det, frem til vi får snudd utviklingen, frem til da må vi gjøre alt vi kan for at ingen lærere, vektere, fengselsbetjenter eller radiografer blir skadet eller drept på jobb.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg