Innesperra…

Så er det den dagen i året igjen. Vi er innesperret.  Umulig å forlate boligfeltet eller motta gjester som kommer så langveis fra at man trenger bil. Unntakstilstand.  
En hel horde svette mennesker med treningstights, vannflasker og matte blikk sperrer veien sammen med gule sperrebånd og bryske mennesker med gule refleksvester.
“Løpefest” kaller de det, og de gule plastbåndene har flagret fra tredje hvert grantre i hele sommer for å vise glade trimmere som eier veien og verden den mest snirklete veien mellom Vik og Jevnaker.  
Snart er festen over her oppe. Løperne har løpt av gårde til Maratonfester på Gledeshuset, Koopwrativen eller Sundvollen Hotel. Grøftekanter og hagegjerder kommer til å være dekorert med gjenglemte treningsjakker og drikkeflasker resten av helgen og et stykke ut i neste uke.  De gule plastbåndene kommer til å blekes utover høsten og langsomt ramle av grenene i løpet av høststormene og de mørke vinternettene.  Men under lyng og kvist ligger de sammen med båndene fra tidligere års maraton.  
 

 

4 kommentarer
  1. Ligaya: Joa, jeg liker liv og røre. Og Ringeriksmaraton er et fint arrangement. Men det er like fordømt et problem som krever litt ekstra planlegging. Ofte har jeg hatt arbeidshelg, glemt at det er maraton og at jeg ikke kan kjøre ut fra hjemmet mitt og til arbeid på sykehuset som jeg pleier. Man kan gjennomføre arangementet på et litt mer smidig måte…

  2. Helt enig med deg! Det må da gå ann å gjennomføre dette uten å sperre gater over et så stort område. Men bare en kan kalle det en slags sport så virker det som det er fritt fram for alt.

  3. Lillian: her oppe sperrer de av den eneste inn- oh utfartsveien i 2 timer, og i realiteten er det stengt en stund både før og etter det tidspunktet.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg