Skrift på sten…..

Jeg ble skikkelig glad da jeg klikka meg inn på bloggtoppen i dag. Vibbedille troner helt på topp, og det tror jeg er for aller første gang.  Du får unnskylde meg, Vibbedille, hvis jeg tar feil. Den førsteplassen er så velfortjent! Er det noen som sprer glede her på blogg så er det Vibbedille med hennes kreative og fargerike innlegg.

I det siste innlegget gir hun oss først et lite glimt av russedressen hun driver og dekorerer.  Russedressen er til datteren til Vivian og vi er mange som er spent på hvordan den blir,  Men du må skynde på Vibbedille.  Jeg har hørt at politiet tror det blir tidenes lengste russefeiring.  To år med pandemi og begrensninger på ungdomstida er over og eksamen er avlyst. Politiet her frykter russetid fra påske til St. Hans. Det er bare to uker til påske – og det hadde vært kjekt om hun som skal bo i dressen de ukene fikk dressen til moroa begynner.

Så var det disse tusjene Vibbedille skriver om da.
Jeg blir på ny sittende å drømme slik jeg gjorde sist hun viste frem den steinen med den syngende fuglen. Jeg hadde tenkt å skrive om diss tusjene da, men så kom det en ostesaus og ødela for det.

Jeg er ingen tegner.
Jeg husker da jeg i 6. klasse fikk i oppgave å tegne Jean d’Arc. Jeg kastet meg over oppgaven.  I hodet mitt så jeg Jean d’Arc stolt og flott ridende til hest og i en skinnende rustning.  Det var bare ikke helt enkelt å få dette bildet ed på papiret.  Verken menneske i rustning, rytter eller hest er direkte lett å få til.
Jeg konkluderte at dette ikke var helt lett, og tittet bort på kateteret for å se om jeg muligens kunne få noen tips fra denne vikarlæreren vi hadde.  Streber som jeg var mesteparten av skoletiden satt jeg selvsagt forrest ved kateteret.
Læreren satt med lukkede øyne, foldete hender, haka ned på brystet og jeg hørte fra min plass helt der fremme lave snorkelyder.
Selv om mange så på meg som et strebete skolelys er det en annen egenskap som og har vært relativt fremtredende hos meg hele livet. Det er sansen for hva som er riktig. Og for meg ble det helt feil at denne vikaren skulle sitte i klasserommet å sove når han ble betalt for å undervise.
Så jeg kremtet og sa med høy stemme; “Sørensen, du må våkne!”  Hele klassen – og læreren – våknet til live. En litt trøtt lærer spratt opp mens latteren runget mot han.
Og lærer Sørensen tok en grusom hevn.
Han tok opp tegningen min av Jean d’Arc, holdt den opp så alle kunne se og sa “Her ser dere Ridder Skrapjern i en punktert badering.” Latteren ble ikke noe mindre, og jeg ble ikke noe mer glad i å tegne…

Men non slike tusjer, noen runde steiner….. Folk som kommer her kommer ikke til å studere steiner i blomsterbed eller på terrasse og tram så nøye… Jeg har ingen planer om å tegne verken Jean d’Arc, rustninger eller hester. Mer biller, marihøner eller blomster…

En liten ting til slutt.
De uglene Vibbedille. De er så “last year” eller ikke last year men enda eldre enn det. De uglene lagde jeg allerede i 2020.

 

5 kommentarer
    1. Takk skal du ha 😀 Stemmer, eg har aldri vært på 1.pl, men eg har noen 2.pl på samvittigheten. Men, det varer nok ikkje lenge før Vivian kommer i full fart å ruller over meg med det nye vidunderet sitt 🙂
      Men du, du vet: I kunstensverden er det INGENTING som er feil eller riktig – Til det har me alt for mange malerier med en strek eller prikk som bevis. Uansett hva du tegner/maler på en stein så blir de fiiiine! Ta litt lakk over og de blir strålende uansett 😀 En annen ting: Ugler blir da aldri last year hehe Ugler er på hele tiden hehe Elsker ugler, nå må eg bare finne noen svarte/hvite kuer så er eg fornøyd 🙂 Datteren til Vivian skal ta på seg dressen 27.april så sånn sett har eg god tid, men likevel blir det knapt. Tar tid å male en dress fordi den krever tørketid mellom fargene slik at det blir fint uten for mye kladd 😀

      Klem Vibbedille 😀

    2. Ja, Vibbedille har tilhørt det øvre sjikt for det jeg kan huske her på blogg.no, så at hun endelig blir den aller øverste plassen til del, er i aller høyeste grad fortjent! 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg