Hviledag.

Det er søndag i dag. Hviledagen. Det passer bra, for jeg tror jeg trenger en rolig dag. Det tror jeg Gamle Gubben Grå trenger og. Jeg har jo ikke fått han hjem for å ta livet av han allerede første uka. I går tror jeg han syntes det var litt slitsomt å følge kjerringas program og ideer. Jeg lover, jeg skal finne på litt mindre i dag.

Litt må jeg få lov til å gjøre da. Det er en nydelig høstdag ute. Vi hadde en fin dag i går, selv om jeg så at Gamle Gubben Grå var sliten på slutten. Han er ikke så flink til å ta hensyn til egne begrensninger selv heller, eller å si nei til kjerringas mange påfunn.

Vi dro på loppemarked i går. En lidenskap vi begge har.  Jeg mistet Gamle gubben Grå raskt av syne. Slik pleier det gjerne å være. Vi har forskjellige ting vi liker å titte etter, og begge liker vi å gå for oss selv og lete etter skatter.
Jeg ble stående i avdelingen for bøker og blader mens han vandret videre. Jeg så han i andre enden av hallen da jeg var på avdelingen for ting og tang, men da jeg var ferdig med runden i den hallen, var han borte igjen.

Når jeg satte meg ned ute i sola klar for kaffe og vaffel ringte jeg han. Lopper studeres gjerne alene. Kaffe og vaffel da vil jeg ha selskap. Han sa at han satt ute på plassen på en stol, snart var vi gjenforent og kunne kose oss med kaffe mens vi snakket om hvem og hva vi hadde sett. Og diskuterte noen ting vi var usikre på, eller måtte ha den andres mening om.

Jeg hadde blant annet sett noen hagemøbler og en hvit skinnsofa som var samme typen som vi har hjemme, bare litt mindre slitt. Men for å få de hjem måtte vi ha henger. Jeg kjører ikke med henger, og jeg var usikker på om Gamle Gubben Grå hadde lyst til å herje med å løfte møbler og kjøre med henger. Han er ganske sliten etter 6 uker med stråleterapi og to tøffe omganger med cellegift. Legen sa at han vil være på sitt dårligste denne og neste uke. Jeg vet jeg pisket han tur retur Bislett på tirsdag, jeg trenger ikke få han til å trene stressmestring og styrkeløft på lørdag.

Jeg snakket ikke så entusiastisk om de hagemøblene. Var litt usikker, selv om kurvstolene på trammen skriker etter utskiftning. De er så gode. Jeg er redd for at nyinvesteringer ikke skal få den samme rollen.
Jeg har og planer om å kvitte meg med pallesofaen på terrassen. Den har ikke fått madras og puter i år. Ikke er den så god å sitte i heller. For unger kanskje, men ikke voksne folk. Så å få noe litt bedre å sitte i på terrassen i tillegg til den gode stolen vi har der har vært en ide’ en stund. Men jeg vil ikke mase på Gubben når han ikke er i form.

Gamle Gubben Grå hadde derimot sett et stakittgjerde.
Jepp. Du leste riktig, et stakittgjerde, eller et par moduler av ett da. Det er utrolig hva en kan finne på et loppemarked.
Vi har en terrasse hvor vi trenger en grind, eller et stengsel på en relativt bred trappeåpning.  Da kunne vi ha terrassedøra oppe på varme dager uten å ha hundene i bånd. Charlie Chihuahua klarer ikke å gå ned trappa fra terrassen, men det gjør Kidd. Yngste Sønn har stablet opp litt krukker, blomster-stativ og en kurvstol for å holde Kidd på terrassen. Det ser ikke helt pent ut, i tillegg kryper Kidd lekende lett under installasjonen hvis han ser noe av interesse på veien utenfor hagen, eller bare kjeder seg litt.

Så når Gubben kjøpte stakittgjerde og vi måtte hente hengeren likevel, ja da kjøpte jeg hagemøbler. Sofaen derimot ble vi enige om å la stå. Den var ikke like slitt som en av de hjemme, men den ville bli det i løpet av kort tid.

Så da bar det hjem etter henger. Gamle Gubben Grå er flink til å kjøre med henger, og har gjort det mye. Men det er litt jobb å få trillet frem hengeren, arbeidsbilen til Yngste Sønn sto slik parkert at vi ikke kunne rygge bort til hengeren, og Yngste Sønn var ikke hjemme.  Ikke mye jobb, men det tar litt krefter Så er det stresset med å manøvrere hengeren på et fullt loppemarked med vimsete kjerringer, unger og TV-bord i hytt og pine. Vil jo helst ikke kjøre ned noen av skattene som andre har sikret eller forvirra bestemødre med gåstol.

Vi fikk lempet møbler og gjerde opp i hengeren. Jeg forsto at Gamle Gubben Grå var litt vel sliten ut fra de raske, stressede bevegelsene og det faktum at han satte seg til å hvile i hagestolen under lessing.
Da vi kjørte hjem sa jeg at nå tar vi en hvil og litt kaldt drikke før vi begynner å losse hengeren. Gamle Gubben Grå var enig i det.
Jeg tror han virkelig trengte den pausa, for han sovnet i kurvstolen ved siden av meg på trammen.
Pausa ble utvidet til også å inneholde middag. En halvvissen kyllingsalat, rester fra torsdag.
Da vi så gikk ut for å tømme hengeren kom Yngste Sønn hjem, og hengeren ble tømt på en-to-tre og henger trillet på plass uten at vi behøvde å gjøre så mye. Tror Gamle Gubben Grå syntes det var utrolig godt med litt hjelp fra en ungdom på 27 i går.

Arkivbilde av Gamle Gubben Grå fra da han hadde både hår og røyk.

Det var ikke bare Gamle Gubben Grå som var sliten i går. Jeg glefset litt til hundene på kveldsturen ved 20 tida. Da hadde jeg vært og handlet det vi trenger for å komme oss gjennom helga, høstet gresskar, tatt oppvasken og gjort litt annet småtteri som jeg mente måtte gjøres. Som å vaske litt hundedritt fra teppe i entreen.

I dag skal vi ha en rolig hviledag. Den har startet bra for min del. Tekopp og tastatur. Gamle Gubben Grå har akkurat stått opp. Han sitter rolig med sin første kaffekopp, fremdeles i pysj. Snart venter helgeavisene og varme rundstykker, så får vi se hva dagen bringer videre.
Og ja, det kommer bilder av loppefunnene. Jeg orket bare ikke styre med fotografering i går. Det gjelder jo å få de rette omgivelsene og det rette lyset også.

 

4 kommentarer
    1. Så flott dag. Det er gøy på loppis! Snoke rundt etter skattene der ute. Så artig at det ble kjøp, selv om det kostet litt krefter!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg