Peking-and-suppe???!!!

Nok en morgen skal jeg sitte her og reflektere over en ukemeny. Den samme ukemenyen som jeg reflekterte over i går. Fordi jeg erfaringsmessig må sitte her å reflektere over denne ukemenyen relativt mange ganger i løpet av en uke tar jeg for meg oppskrift for oppskrift, eller rett for rett om du vil.
I går var det fårikål, i dag er det Peking-and-suppe. Sikkert en ikke akkurat like kortreist rett.

Peking-and-suppe forutsetter at du har kraft av and, og da fortrinnsvis Peking-and.
Endene på bildet er ikke Peking-and. Pekingender er hvite med gult nebb, litt mer kjøttrike. Det er en populær anderase som brukes i andekjøttproduksjon over hele verden. Sikkert fordi den har en rask vektøkning, og trenger ikke fores så lenge før den selv blir mat.

Peking-and som rase kom opprinnelig fra Kina, derav navnet. I Beijing (Peking) har de hatt denne anderasen siden 600 fvt-tallet.

Peking-and som rett  var en favoritt av Ming-familien under Ming-dynastiet på det tidlige 1400-tallet.
Det er en klassisk kinesisk rett som består av en hel and som tilberedes med hodet på.

Jeg har aldri spist Peking-and. Liker i grunn ikke å spise mat som ser på meg mens jeg spiser den, eten det er and, sau eller laks.

 

 

 

5 kommentarer
    1. Takk for fin info om Pekinganda🙋🏼‍♀️ Akkurat nå er jeg spent på hvor langt ned jeg raser fra 5.plassen min på topplista sånn midt på dagen i dag. Skal ikke sjå bort i fra at jeg kan få æren av å ligge rett over deg en dag, før jeg raser videre nedover😉 Da bør jeg sørge for å IKKE å ha et matinnlegg den dagen😜, av hensyn til deg, så du kan skrive om noe annet😀

      1. Takk!
        Hehe, ja det hadde vært kjekt å skrive om noe annet enn mat.
        Synes du har hatt gode sidevisningstall lenge nå. Det er gøy. Flott med litt rullering på de øverste plassene.

        1. Tror nok du må skrive om mat i morgen også, hvis du ser på den oppdaterte topplista akkurat nå😅. Og jeg datt under deg, så da vart det dessverre ikke meg du skal skrive om☺️😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg