Nok en morgen skal jeg sitte her og reflektere over en ukemeny. Den samme ukemenyen som jeg reflekterte over i går. Fordi jeg erfaringsmessig må sitte her å reflektere over denne ukemenyen relativt mange ganger i løpet av en uke tar jeg for meg oppskrift for oppskrift, eller rett for rett om du vil.
I går var det fårikål, i dag er det Peking-and-suppe. Sikkert en ikke akkurat like kortreist rett.
Peking-and-suppe forutsetter at du har kraft av and, og da fortrinnsvis Peking-and.
Endene på bildet er ikke Peking-and. Pekingender er hvite med gult nebb, litt mer kjøttrike. Det er en populær anderase som brukes i andekjøttproduksjon over hele verden. Sikkert fordi den har en rask vektøkning, og trenger ikke fores så lenge før den selv blir mat.
Peking-and som rase kom opprinnelig fra Kina, derav navnet. I Beijing (Peking) har de hatt denne anderasen siden 600 fvt-tallet.
Peking-and som rett var en favoritt av Ming-familien under Ming-dynastiet på det tidlige 1400-tallet.
Det er en klassisk kinesisk rett som består av en hel and som tilberedes med hodet på.
Jeg har aldri spist Peking-and. Liker i grunn ikke å spise mat som ser på meg mens jeg spiser den, eten det er and, sau eller laks.
Takk for fin info om Pekinganda🙋🏼♀️ Akkurat nå er jeg spent på hvor langt ned jeg raser fra 5.plassen min på topplista sånn midt på dagen i dag. Skal ikke sjå bort i fra at jeg kan få æren av å ligge rett over deg en dag, før jeg raser videre nedover😉 Da bør jeg sørge for å IKKE å ha et matinnlegg den dagen😜, av hensyn til deg, så du kan skrive om noe annet😀
Takk!
Hehe, ja det hadde vært kjekt å skrive om noe annet enn mat.
Synes du har hatt gode sidevisningstall lenge nå. Det er gøy. Flott med litt rullering på de øverste plassene.