Ingen kan hjelpe alle, men alle kan bidra litt.

Er du som meg både engstelig og litt redd for den utviklingen vi ser i Midtøsten i disse dager? Blir det en stor krig hvor flere og flere land trekkes med? Hvem sitter med atombomber? Hvem er gal nok til å trykke på knappen? Hvor langt er Netanyahu villig til å gå i sin blodhevn? Må han drepe 10, 100 eller 1000 ganger så mange palestinere som det Hamas drepte av hans folk? Og nå i Libanon. Hvor mange må han drepe der? Hvor mye må han ødelegge av bygninger, liv og infrastruktur før han er fornøyd? Hvilket land vil han så kaste seg over?

Føler du deg som meg maktesløs? Du ser bildene av ødelagte bygninger, ødelagte liv, knuste drømmer på TV, og vil så gjerne hjelpe. Men føler deg maktesløs fordi hva har “lille meg” å stille opp med for å skape fred i verden? Hvordan skal jeg kunne få til noe slikt når alle verdens ledere mislykkes?

Ødeleggelsene vi ser på TV skjermen er så massive, jeg er bare et enkelt lute menneske. Hva kan jeg bidra med?

Ingen kan redde alle, men vi kan alle bidra på vår måte. Bloĝger-kollega Vibbedille har familie i Libanon. Hun er gift med Ali som er libaneser. Han har flere søsken som nå er på flukt fra Beirut.  Boligene til flere av de er truffet av bomber eller hva det nå er Israelske styrker har truffet de med.

Gro Vibeke som Vibbedille egentlig heter har opprettet en spleis. En spleis som går til å hjelpe familien i Libanon. Ingen kan hjelpe alle, men alle kan vi hjelpe litt. Ved å støtte denne spleisen kan du bidra med å hjelpe en familie i Libanon.

Jeg har vært inne og støttet. Det er kanskje en dråpe i havet i forhold til hva som trengs når jeg ser alle ødeleggelsene, men det er en dråpe. Mange dråper små….

Jeg kan ikke skape fred på jord, samme hvor mye jeg vil. Jeg kan ikke hjelpe alle som trenger hjelp på grunn av denne meningsløse krigen. Men jeg kan bidra litt, gi min lille dråpe. Jeg velger å støtte spleisen til Vibbedille fordi jeg vet at pengene kommer frem til noen som trenger det. Jeg har blitt kjent med Vibbedille gjennom de siste årene og vet at hun er et menneske med mye nestekjærlighet som er til å stole på. Jeg håper du, hvis du har mulighet gjør det samme.

 

6 kommentarer
    1. Tenker er løsningene på grusomhetene er , en tostatsløsning, og at USA stopper og forsyne Israel med dollar, bomber og granater. At krigsforbryteren og barnemorderen Netanyahu trekker seg, noe han ikke gjør frivillig fordi den dagen han ikke lenger er statsminister mister han sin immunitet og en rekke rettsaker mot han venter. Ellers så er det veldig bra at du linker til spleisen til Vibbedille.

      1. Netanyahu trekker seg ikke. Og jeg er enig med deg i at en tostatsløsning nok er det som skal til. Jeg klarer nok ikke fikse det, samme hvor gjerne jeg ville. Å støtte spleisen til Vibbedille er et lite bidrag jeg kan bidra med.
        Skal og delta på en markering i helga til støtte for det palestinske folket. Det skaper nok heller ikke fred, men viser palestinere jeg kjenner og ikke kjenner at jeg støtter dem. føler

    2. Takk for at du deler <3
      Vit, at om det er 100 kr eller 1000 kr så hjelper det masse! Me sender ca 100 dollar neste hver dag for at de skal kunne leve, de har 0 nix og ingenting med seg, mye av det de trenger av vanlig ting selges jo nå på svartebørsen – Sånn har mye vært nå siden havna ble sprengt for noen år siden og økonomien gikk i dass. Søstrene til Ali prøver å få leie seg et rom i Tripoli (De er kommet frem der nå) Rom som før kostet 300 dollar pr måned koster nå både 1500 og 2000 dollar! Folk utnytter andre…

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg