Åpent brev til en rasist i 2020…

I går ble i dag før jeg var ferdig med innlegget mitt.  Fokus kan flytte fjell…. kalte jeg innlegget og det handler om assimileringspolitikken vi har drevet her i landet.  Det var ment som min kommentar til kokken som vanligvis befinner seg på toppen av bloggtopplista.  Rasisme har jeg og skrevet om i innleggene “Nei svarte liv betyr ikke like mye som meg og mitt” og Endelig tar folk til gatene og tro meg, i dag kunne jeg godt tenke meg å skrive om noe annet.  En aldri så liten rumpeopperasjon for eksempel. (Er det ingen toppbloggere som driver med slikt lenger?)

Men i dag er Bunnytrash på toppen av bloggtopplista med 95.564 sidevisninger, tre ganger så mange som kokken.  Og Bunnytrash har et innlegg han har gitt tittelen Rasisme er motbydelig hilsen rasist i 2020.  
Jeg kjenner en klump i magen som vokser etter som jeg leser Bunnytrash sitt innlegg.  Skal jeg virkelig utsette meg for å kommentere dette?  Jeg husker tilbake til august da jeg skrev innlegg både på bloggen og i lokalavisa om at jeg ikke likte at Sian (Stopp islamiseringen av Norge) skulle ha stand på torget her i byen.  Det ble en god del tilbakemeldinger både som leserinnlegg og “hyggelige” hilsener på mail, blogg og sms.  Du kan lese litt om det i innleggene Roasten i går – eller valgkampstand om du vil… og   Nye lesere…
Jeg vet at bare det at jeg skriver bokstavkombinasjonen Sian gjør at jeg sikkert får en hilsen fra deres leder Lars Thorsen.  Og jeg spør meg selv, er det verdt det?
Så sukker jeg og belager meg på nok en lang økt foran pc’n når kvelden kommer og arbeidsdagen er over.  For hvis ingen orker å ta diskusjonen, hva skjer da?

Bunnytrash tar først for seg raseteorien. Finnes det forskjellige raser? Eller er alle mennesker uavhengig av etnisitet, hudfarge, kultur, og religion samme rase? Jeg tenker over problemstillingen.
Religion har helt klart ikke noe med rase å gjøre. For hvis det hadde det, ville en jo endre rase hvis man konverterte til en annen religion. Og skulle man forfølge den teorien, så ville vel en som var døpt straks og umiddelbart endre rase når han melder seg ut av Statskirken? Og slik jeg har forstått raseteorien, så er rase noe konstant. Noe som ikke varierer gjennom livet.
Kulturbegrepet er så mangt. Hva er norsk kultur? “Mot i brøstet” eller torader? Trønderrock eller Hamsun? Bunad eller burka?
Og har jeg og mine besteforeldre den samme kulturen? Eller endres kulturarven med generasjonene? Og hvis kulturarven endres fra mine besteforeldre til meg og endres igjen før mine fremtidige barnebarn når bestefarsrollen kan kultur da ha noe med rase å gjøre?
Etnisitet. Jeg smiler hver gang jeg hører det ordet. Tenker på min første periode som vara til kommunestyre. Jeg var da så heldig å få møte i det kommunestyremøtet hvor vi skulle velge hvem av oss politikerne som skulle sitte i det nyopprettede innvandrerrådet. I forslaget til vedtak sto det at minst en av de folkevalgte som skulle sitte i dette rådet skulle være etnisk norsk.
Jeg lurte litt på det der med etnisitet, og gikk på talerstolen og spurte: “Hvordan definerer man etnisk norsk?”. Den definisjonen kunne ordføreren, rådmann eller noen andre vise fortelle meg at var en person hvor alle fire besteforeldrene var født i Norge. Den neste halvtimen var det et salig renn  av politikere opp på den talerstolen, spesielt fra den borgerlige siden,  for å argumentere for at selvsagt var de etnisk norske til tross for ei bestemor fra Danmark eller en britisk bestefar!
Vel, i følge den definisjonen er jeg etnisk norsk. Det er mer enn man kan si om Gamle Gubben Grå og ungene våre. Svigermor som er født i Tyskland ødela det opplegget. Men er Gamle Gubben Grå, ungene, Svigermor og jeg av samme rase?

Hvis man da heller til den tro at vi alle er en og samme rase uavhengig av etnisitet, hudfarge, kulturarv og religion. Hvordan kan man da hevde at noen er rasister? Bunnytrash stiller spørsmålet.

Bunnytrash filosoferer videre. Hva er en rasist? Er ikke det en tilhenger eller snarere utøver av rasisme? Jeg tenker litt over dette spørsmålet, og jo. Jeg er enig i Bunnytrash sin definisjonen på rasist. Eller kanskje mer riktig å si at det er en tilhenger av rasismeteorier.

Bunnytrash fortsetter tankerekka. Hva er så rasisme? Og han svarer: “Rasisme, tidligere omtalt som raselære, er forestillingen om at menneskeheten kan kategoriseres i ulike raser som hver tillegges et sett egenskaper og som rangeres etter verdi. ”  Definisjonen har han lånt fra Wikipedia.
Jeg kan og lese, og google. Så jeg leser litt videre i Wikipedia-artikkelen at rasisme er tradisjonelt forstått som en oppfatning eller sett av holdninger som tar utgangspunkt i at mennesker kan deles inn i raser, og at disse kan rangeres etter deres verdi. Denne formen for rasisme kalles for klassisk rasisme. (Bunnytrash sin definisjon på rasisme.)

Nyrasisme eller neorasisme baserer seg på en oppfatning om at rasismen i løpet av 1900-tallet til i dag har endret seg. Tilhengerne av neorasisme-begrepet mener at det eksisterer mange ulike syn og begreper på hvordan rasismen har endret seg, men deres fellesoppfatning er at det har skjedd et retorisk skifte på den politiske høyresiden hvor ordet ‘’rase’’ er erstattet med ordet ‘’kultur’’.
Når fokuset så er endret fra rase til kultur går rasismeteorien  i neorasismen ut på at forskjellen mellom de ulike kulturer er uforenlige og at kulturblandinger vi føre til konflikt. Skiftet fra ‘’rase til ‘’kultur’’ blir sett på som overgangen fra den klassiske rasismen til såkalt neorasisme. Neorasisme bygger opp en motstand mot innvandring av ikke-vestlige flyktninger og innvandrere.
Neorasismen er nok mer fremtredende i dag enn den klassiske rasismen. 

Bunnytrash forsikrer oss om at han ikke er rasist.(Altså etter den klassiske rasismedefinisjonen.) Han begrunner det med at han har venner fra en rekke land som han lister opp. Han har og reist en god del.
Om han er like sikker på at han ikke er rasist hvis han hadde lest hele Wikipedia-artikkelen og tenkt litt over neorasisme-definisjonen er jeg mer usikker på.
Jeg kan si med hånde på hjertet at jeg verken er rasist eller neorasist.

Denne toppbloggeren er en vitebegjærlig fyr.  Når han leser i avisen eller hører på nyhetene om hendelser, så ønsker han mest mulig kunnskap om hendelsen. Han ønsker å vite hvem som har krasjet, stjålet, rømt, startet bilbrann, voldtatt eller drept.  Jo mer han vet, jo bedre kan han forstå hvorfor ting skjer. Vitebegjærlighet har da ingen ting med rasisme å gjøre.  Så hvorfor mener da noen at Bunnytrash er rasist, når han i egne øyne bare er vitebegjærlig?

Bunnytrash hevder at mediene ikke opplyser om etnisitet på personer som har utført kriminelle handlinger når utøverne ikke er etnisk norske. Det får være en påstand som står for Bunnytrash sin regning.
Han  begrunner det med at mediene snakker om «mannen fra Oslo», «jenta fra Lier» eller «trønderen».
Vel, jeg vet ikke hvordan det er med Bunnytrash, men når jeg leser om «mannen fra Oslo» eller «jenta fra Lier» så tenker jeg ikke automatisk på at han har sikkert hatt alle fire besteforeldrene sine barnefødt i Hovedstaden, eller at hun er et resultat av generasjonslang innavl i Lierbygda.  Og for meg er det da utrolig uvesentlig om han, mannen fra Oslo har ei bestemor fra Danmark eller om jenta fra Lier har en bestefar fra Islamabad.  Det er vel ikke bestefaren som har krasja den bilen?

Så peker Bunnytrash på noe jeg faktisk kan gi han rett i. Det er at når man begynner å diskutere innvandrere, migranter, asylsøkere osv, så kommer raskt rasismebeskyldningene og rasiststempelet når man går tom for argumenter. Jeg tror at vi som ønsker å ta kampen mot rasisme er mer tjent på å ikke gå til skyttergrav-argumentasjon.

Jeg mener ikke at alle som er for en strengere innvandringspolitikk nødvendigvis er rasister slik Bunnytrash påstår mange mener.

Man er heller ikke automatisk rasist fordi om en stemmer Frp. Jeg kjenner mange Frp politikere som jeg ikke ser på som rasister.

Når det derimot gjelder folk som leser Resett og HRS, og deler deres syn…. Kall det gjerne fordommer, men da vil jeg nok tenke i mitt stille sinn at jeg har med en rasist å gjøre.
Men jeg er ikke sikker på om jeg i en eventuell diskusjon ville sett på det som hensiktsmessig å fortelle han hva jeg tenkte.  Kanskje litt lettere å nå inn med overbevisende argumentasjon om du ikke ødelegger debattklimaet med å idiot-erklære motparten?

Så begynner Bunnytrash å “vie oss”, altså bruke det retoriske vi-knepet. I Norge vil vi gjerne vite hvilken påvirkning innvandring har på samfunnet vårt. skriver Bunnytrash.  Som et samfunnsengasjert menneske kan jeg gi han rett i det.  Jeg ønsker å vite hvordan det meste påvirker samfunnet vårt. Og selvsagt vil jeg vite sannheten. Hvorvidt vi får den gjennom media, er jeg og Bunnytrash uenige om. Jeg tror ikke politikere og media tåkelegger sannheten og villeder folket. I det minste ikke hvis du er litt kritisk til hvor du finner informasjonen din.  Det kan jo være greit å sjekke et par andre nettsider enn Resett og HRS.
Kritikken av regjeringen, at den ikke alltid tar de valg som gagner landet vårt, kan jeg være enig i. Men at de bevisst villeder oss og gir oss en konstruert virkelighet synes jeg blir en litt villedende påstand.

Når Bunnytrash påstår at norske medier og norske politikere hevder at det ikke er noen sammenheng mellom drapene på Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen i Marokkoi desember 2018 og islamister vet jeg ikke hvilke medier han har søkt informasjon hos.  Jeg tok et raskt google-søk, og alle kildene jeg slo opp inneholdt informasjon om at drapsmennene var islamister som hadde sverget troskap til den islamske stat. Og da snakker jeg nettopp om de kildene Bunnytrash kritiserer. VG, Dagbladet, TV2, Aftenposten og NRK.

Bunnytrash hevder videre at det er mange i Norge som mener at masseinnvandring er bra for landet vårt.  Det er mulig at det finnes en del mennesker som mener det, men jeg tror at de fleste av oss som mener at vi skal ta i mot en del asylsøkere og flyktninger ser på det som et samfunnsansvar mer enn noe vi skal utnytte for egen eller landets vinning.  Man kan gjøre noe godt for andre uten at man tenker på hva man selv har å vinne på det.  Det er noe som i det minste jeg har med meg i det jeg anser som en del av den norske kulturarven.
Jeg mener ikke at jo flere som kommer, dess bedre,  Men jeg er ikke redd for et fargerikt fellesskap.  Jeg er ikke redd for mangfold.

En av teoriene innen neorasisme er at mennesker fra andre kulturer står for en overvekt av all kriminalitet i landet. I det minste når det gjelder overfall og ran.  Jeg antar at når det gjelder fyllekjøring og skattesnusk er det fremdeles bred enighet om at etnisk norske er overrepresentert.
La oss se på statistikk.  Når det gjelder voldtektssituasjonen i Norge i 2018 var i følge politiets oversikt 82% av de anmeldte norske statsborgere. Jeg antar at Bunnytrash ikke er så opptatt av statsborgerskap på gjerningspersonene, men det var den beste statistikken jeg fant.  Og i likhet med hun som krasjet bilen, er det vel i grunn relativt uviktig hvor bestemora til en voldtektsmann ble født?

Hovedargumentet for Bunnytrash til hvorfor han er så innvandrerskeptisk er fordi han mener at en del ikke-vestlige innvandrere tilhører farlige religioner, har en ukultur og har farlige ideologier.
Jeg tror det finnes farlige ideologier, usikker på om en religion egentlig kan ses på som farlig, selv om det er blitt begått ugjerninger av virkelig grusom karakter som er forklart berettiget med å henvise til religion.  Det tror jeg gjelder for alle religioner, kristendommen innbefattet.  Likevel tror jeg det mer er på bakgrunn av menneskers tolkning av religionene enn religionene i seg selv.

Bunnytrash hevder han blir kalt rasist fordi han er for en streng innvandring- og integreringspolitikk.
Det kan muligens komme av argumentene han bruker for å grunngi sitt syn?
Han blir kalt rasist fordi han har skrevet leserinnlegg om innvandrerungdom som kastet kinaputter på hundene hans, og fordi han har skrevet om den gangen han ble overfalt av fem personer.
Om rasistkarakteristikken er berettiget i disse tilfellene kommer jo ut fra tekstene han har skrevet, innholdet. Og jeg har ingen planer om å søke opp de for å finne ut om rasismeanklagen kan ha noe for seg eller ikke.
Jeg har tidligere i dette innlegget slått fast at jeg ikke setter likhetstrekk mellom det å stemme Frp og det å være rasist. Ikke alle som stemmer Frp er rasister, men jeg tror flertallet av rasistene som velger å stemme fort kan stemme Frp. Man behøver heller ikke å være rasist fordi om man mener at Sylvi Listhaug og Christian Tybring Gjedde er tøffe.
Om man er rasist fordi man er islamkritisk er jo og avhengig av hvordan og hva ved islam man er kritisk til.
Man blir selvfølgelig ikke rasist selv om man er ateist.  Jeg tror, eller vet, at en del antirasister også er ateister.

Når Bunnytrash så begynner å dra inn sukkerkulør, Pippi Langstrømpe, juleribbe og Nasse Nøff blir han i mine øyne bare usaklig.

Jeg er som sagt ikke rasist. Langt der i fra.  Men jeg tror også på ytringsfrihet, høflighet og respekt for andre mennesker (uavhengig av religion, hudfarge og fødested til bestemor) Og jeg vil også beholde korset i flagget vårt og ikke bytte det ut med halvmåne og stjerne. Når Bunnytrash hevder han blir sett på som rasist på grunn av et slikt tankesett, tror jeg alle forstår at det nok ikke er på grunnlag av denne troen at enkelte kan se på han som rasist.

En liten ting helt til slutt, Bunnytrash.
Jeg kommer heller aldri til å slutte å komme med meningene og kjerringtankene mine. Det gjør meg overhode ikke til en rasist, så langt der i fra!

 

 

 

 

 

8 kommentarer
    1. Jeg kunne skrevet en laaaang kommentar her, men det skal jeg ikke gjøre 🙂
      Jeg er veldig åpen til mennesker fra hele verden. Og jeg har et samboerforhold bak meg, med en muslim. Da jeg var i det forholdet, fikk jeg en del “inside information” fra og om den muslimske klikken. Jeg kan love deg at svaret på hvem de egentlige rasistene er, ville overrasket mange 🙂 La oss si det sånn: det er ikke bare vi hvite som kan betegnes som rasister i gitte tilfeller.
      Og mer vil jeg ikke si om den saken, bortsett fra at jeg selv er åpen for alle, men har gjennom årene utviklet en naturlig skepsis til hvor folk ønsker å bo, samtidig som de tenker negativt om dem som ønsker dem velkommen (dette gjelder ikke alle, det er alltid unntak).

      1. Ei venninne av meg pleier å si at drittsekker og idioter kommer i alle farger og varianter.
        Rasisme er troen på at en rase er overlegen de andre. Forekommer helt klart innenfor de fleste etnisiteter – bare at man er litt uenige om hvilken rase som er best…

    2. Også jeg har ferdes mye blant muslimer og kan bare bekrefte det Eva skriver…veldig mange er nesten verre rasister enn “etnisk norske”.
      Det var ikke slik på 70- og 80tallet, men det er blitt mer og mer av det senere. Sosial kontroll, de skal ikke besudles av vårt syndige levesett, etc.
      Det er nærmest opplest og vedtatt at kun hvite er rasister, men det stemmer slett ikke.

      1. Jeg har og hørt av mine venner med bakgrunn fra andre land at i mange innvadrermiljøer ser de på seg selv som viktigere enn etnisk norske. Og helt klart, rasister kommer i hele fargespekteret.

    3. Jeg synes det er interessant å lese en med annet politisk syn. Jeg har dessverre kjennskap til noen muslimer gjennom jobb. Fint at de er familieorienterte og sånn, men har erfart at de er mer opptatt av å sikre familie økonomisk enn å være ærlig på jobb. Flere av dr er heldigvis tatt ig straffet for økonomisk underslag. En u familien ble samboer med en muslim fra Afrika, det ble slutt da det kom frem at han ville bruke henne for å få opphold. Bryllupet ble avlyst ig han søkte asyl (uten å ha krav på det, men de vet hva de skal si for å få opphold). Jeg er ikke rasist, men litt mer realisme blant folk hadde vært bra.

    4. En grundig gjennomgang av saklige og usaklige utsagn fra dette “stjerneskuddet” på bloggtoppen. Det skinner tydelig igjennom at du er en garvet politiker når du klarer å beholde roen selv.
      Jeg er usikker på om det er til gagn å gi oppmerksomhet i dette tilfellet. Noen bør alltid heller ties i hjel.

      1. Takk for gode ord.
        Jeg synes det er viktig å ta debatten med slike røster – han blir lest av over 90.000!!!!
        Det er bedre å plukke fra seg argumentasjonen hans punkt for punkt og om mulig latterliggjøre den. (Kjent hersketeknikk,) Få grumset opp til overflaten. La de ikke sitte der foran PC’n og kun debattere med likesinnede i sin egen boble. For du vet sikkert like godt som meg at de har for lengst krabbet opp fra kjellerstua.

        1. En ting er de som representerer “grumset” (og de er mer enn enn skremmende nok), men jeg slutter ikke med å forferdes av hverdagsrasismen blant ellers oppegående venner og bekjente som jeg møter til daglig. Som da jeg inngikk en avtale med husverten om midlertidig framleie av leiligheten og det ble rynket på nesen da den pålitelige venninnen jeg gjerne ville ha boende der i mitt fravær, viste seg ikke å være norsk. Det ble plutselig en stor greie, og da hadde ikke lenger de personlige egenskapene hennes noe å si 🙁

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg