En engasjerende dag…..

Ah, bena høyt og ryggen strak etter en lang og begivenhetsrik dag. Starta på rådhuset klokka 09.00 i går og forlot rådhuset litt før 21.

Først var det møte i Adhoc-utvalget som skal se på strukturen på Helse- og omsorgstjenester i kommunen. Tanken var at vi skulle sluttføre arbeidet vårt i går.

Vel, det ble en livlig debatt. Vi var i utgangspunktet innstilt på å ha to alternativ, men nå ble det plutselig om å gjøres om å enes om ett forslag. Jeg følte meg ganske ensom om ikke å ønske consensus. Eller, jeg kunne godt gå for enighet jeg, hvis bare de andre var enige med meg!  Jeg synes jeg har gitt og gitt, men nå hadde jeg ikke mer å gi. Når jeg så skisserte hva de som sto for det andre forslaget måtte gi seg på for at vi skulle oppnå enighet og det var blankt NEI! ja da ble valget lett for meg. Da blir det to alternativ.

Denne saken må arbeides med frem mot kommunestyret den 30.9.  Jeg føler et stort press for å ro dette i land. Det skal holde hardt!

Så var det tid for befaring med Hovedutvalget. Først skulle vi til det nye omsorgssenteret som er klart for innflytting. Det har blitt skikkelig fint! Tok et bilde i inngangsområdet og av noen av lampene fra Hadeland Glassverk som går igjen i hele bygget.  De er laget som kopier av lampekupler man fant på loftet på det gamle sykehjemmet da man tømte det før det ble revet. Originalene er nok fra tidlig på 60-tallet

Etterpå dro vi til den nye legevakta som åpnet ved påsketider. Jeg har jo vært der før, men da kom jeg via  ambulanseinngangen på båre og fikk liksom ikke dannet meg et inntrykk av stort mer enn taket og fargene på veggene. Fint med en ordentlig omvisning.

Så bar det videre til nok et nytt omsorgsbygg. Nå en bolig for psykisk utviklingshemmede. Utrolig lekkert her og, men hadde i grunn alt for liten tid. Vi måtte snart være tilbake på rådhuset. Det var satt opp alt for stramt program på disse befaringene. Synd for de som vil vise frem et sted de er stolt over

Var tilbake på rådhuset ett på fire og det weboverførte møtet i Hovedutvalget kan begynne. Fordi det hender folk logger seg på for å se disse møtene live er det jo greit at vi er på plass. Samtidig var det meningen at vi skulle hatt tid til en liten spisepause før kameraet ble skrudd på. Vel, i dag ble det å trøkke bsguett med kyllingsalat i munnen mens kameraet filma.

Skal ikke mase om alle sakene. De var ikke så mange, og heller ikke så interessante. Stort sett orienteringer uten noen debatt.

Hvis du reagerer på at salen ser rom ut er det fordi vi har møtene i Hovedutvalget i kommunestyresalen. Den er så stor at vi får holdt forskriftsmessig avstand.

Vel det var en sak jeg vil nevne.  Vi har et sykehjem på Nes I Ådal.  Det er et tettsted rundt fem mil nord for Hønefoss, men fremdeles i Ringerike kommune. Mange av sykepleierne der nærmer seg pensjonsalder eller har gått av med pensjon i år. Flere er sykemeldt. Det er et godt arbeidsmiljø og sykemeldinger er ikke relatert til arbeidsmiljø så vidt jeg har forstått. Vel, det er altså vanskelig å rekruttere sykepleiere til dette sykehjemmet og det var dette som var oppe som orienteringssak i Hovedutvalget.

Jeg synes de ikke har forsøkt hardt nok for å få i tak folk. De har ikke brukt ekstra lønn som lokkemiddel, kun i forhandlinger hvis folk søker.  De har overhode ikke tenkt kreativt. Det er vanlig å gi noen goder når man forsøker å rekruttere helsearbeidere til distriktene.  Men jeg har en ide om at det hadde passet administrasjonen bra å kunne legge ned sykehjemmet på Nes, eller i det minste gjøre det om til omsorgsboliger . Jeg har blitt styrket i den troen om en ønsket nedleggelse gjennom arbeidet I Adhoc-utvalget.

Forslag til vedtak var å ta saken til orientering. Jeg leverte forslag til vedtak som lød:

Hovedutvalget ser med bekymring på situasjon på Nes.

Hovedutvalget forventer at man har et offensivt rekrutteringsarbeid med de virkemidler man finner hensiktsmessig for å tiltrekke seg nødvendig kompetanse.

Forslaget ble enstemmig vedtatt.  Nå kan jeg etterspørre hvordan det går med rekrutteringen på neste møte og hvilke virkemidler man har tatt i bruk. Fornøyd med meg selv.

Håper dette fører til at vi får flinke søkere. Er du sykepleier, har lyst til å bo landlige fjord og fjell i ei bygd med ny skole, ny stor matbutikk og trivelige folk ikke nøl med å løpe og søke.

Nå var det bare et møte igjen denne dagen. Styremøte i Rødt med gjennomgang av sakene til denne ukens kommunestyremøte.  Ikke de helt store sakene det hellet, men  jeg må vel forberede et innlegg i et par saker. Det kommer jeg tilbake til.

Tolv timer etter at dagen startet kunne jeg settene hjemover. Det var godt  og etter å ha stappet i meg tre pølser med lefse skravlet jeg politikk på utpust og innpust til Gamle Gubben Grå beordret meg til sengs.

1 kommentar
  1. Hehe… Det er ikke alltid man skjønner at dagen er over selv. Ikke hvis det er noe veldig spennende og engasjerende man har hengt seg opp i ihvertfall😁😁
   Det ble en lang dag på deg😊

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg