Jeg er utrolig heldig….

Det har vært litt stille her på bloggen noen dager.  Ferien er over. Hverdagen med alt sitt stress er tilbake. I tillegg har jeg fylt femti, og derfor har det meste av fritiden min de siste par ukene gått med til å planlegge og gjøre i stand til 50 års fest.

I går var festen, og jeg våknet opp i dag litt trøtt, litt sliten, med en ørliten hodepine og utrolig takknemlig. 
Takknemlig for alle som gjorde at jeg hadde en minnerikdag i går kveld som jeg kan leve lenge på, hente frem minnene om og kose meg med i lang tid fremover.

Jeg må takke Gamle Gubben Grå som sto på og lagde mesteparten av maten og brygget spesial-øl med stilige etiketter.
Vi hadde bestemt oss for catering, men siden jeg ikke fant noen catering menyer i distriktet som jeg likte og synes passet meg og ikke samtidig ville ruinere oss, så ble det som så ofte før – mye tid på kjøkkenet i forkant for Gamle Gubben Grå og meg.  Tusen takk. Jeg fikk den maten jeg ønsket -og det var utrolig godt.

Så må jeg takke gode venner som bakte kaker, selv om de ikke hadde anledning til å være med på festen. Og for noen kaker.  De forsvant utrolig fort.
Takk og til uheldig kakebaker. Jeg vet at kaka di sikkert var like god.  Bare så synd den ikke kom hel frem til kake-bordet. 
Takk til focacia bakende søster.  Du vet jeg elsker det brødet og ingen baker det som deg.

Takk for alle gaver. Dere har vist stor oppfinsomhet og gitt  personlige gaver. Vanskelig å dra frem noen spesielle.  Det var så utrolig mye fint, og jeg må nok studere det nærmere i ro og fred i dag.  Jeg ble utrolig glad for alle sammen.
Gaven som fikk frem latteren i meg, var kanskje ambulansearbeider-lærlingen som kom med vinflaske OG førstehjelpspakke. Kjekt å ha. (Jeg har det med å skade meg, og brakk noen ribben på 40 års laget mitt.)
Gaven som rørte meg veldig var rockemusikeren som kom med et selv-malt bilde og fortalte meg symbolene som sto for egenskaper han mener jeg har, og som viser min personlighet. En dyp gave,
Gaven som jeg kan se frem til og glede meg til: En kveld i operaen for meg og Gamle Gubben Grå.  Det blir spennende. Jeg har aldri vært i den nye operaen, og kun to ganger i den gamle. (En gang på en balet-forestilling med jobben og en barneforestilling som heller ikke var opera, da ungene var små) Jeg har aldri vært på en ordentlig opera forestilling, men har lenge hatt lyst.  Nå skal jeg endelig få oppleve det. Det blir spennende.
Enda mer spennende var gaven fra Søstrene Sisters. Mine to kjære søstre. De ga meg “Ut i det blå tur”  Det fyller meg med skrekkblandet fryd.  Gleder meg til tid sammen med dem, vi ser hverandre alt for lite Samtidig er jeg utrolig spent på hva de har funnet på. og at de ikke fikk for mange ideer av hun som ønsker å ta med meg på en biltur herfra til India et halvt års tid.

Det var og mange rørende kort og gode ord og taler i går.  Jeg måtte blunke vekk tårer flere ganger, og det kommer jeg også sikkert til å gjøre i kveld når jeg leser kortene enda en gang i ro og fred. 

Jeg leste et sted at man skal planlegge gjestelista nøye ved slike fester.  Jeg gjorde ikke det. Jeg ba bare alle jeg virkelig hadde lyst til å ha med på fest.  Det ble en ganske så broket forsamling. Mennesker fra ulike miljøer, ulike bakgrunner, ulike aldre og ulike kulturer men med en ting felles. De er mennesker jeg virkelig setter pris på. Det kunne blitt helt feil. Det kunne blitt rolig, formelt og en tidlig kveld.  Det ble det ikke. Det var god stemning.  Jeg tror folk virkelig trivdes, og samtalene fløt lett rundt bordet bare avbrutt av lattersalver og fellesdiskusjoner – som for eksempel om jeg burde ta den bilturen med hun som vil ta meg med på en liten kjøretur til India- Til slutt trengte vi vel en hel buss for å få med alle som ønsket å bli med. til India.

Denne kvelden kommer jeg til å leve på utrolig lenge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg