Kaffe ble det.

I går så jeg på fb at det var siste helg det var åpen gårds-kaffe på en gård oppe i Åsbygda. Jeg har så vidt sett stedet omtalt tidligere, og tenkte at kanskje er dette et perfekt sted for Gamle Gubben Grå og meg og ta kaffekoppen denne lørdagen. Gøy å gjøre noe annet enn den vanlige koppen med kaffe-latte på stamkaffeen på kjøpesenteret i Hønefoss. Åsbygda er jo en snau halvtimes kjøretur fra Drømmehuset.

Været var ikke helt topp, men det var i det minste oppholdsvær da vi dro av sted. Det var godt skiltet, sp vi fant lett frem. Ikke var vi alene heller, fant jeg ut da vi ankom  plassen som var merket med parkering. Selv om denne kaffeen lå langt ute på bygda var det flere biler på plassen.

Vi parkerte bilen og ruslet forbi beitende sauer og en hønsegård inn på tunet. Ved hønsehuset sto noen barnefamilier og prøvde å få kontakt med hønsene. En flott hane spankulerte rundt i hønsegården og passet på damene sine.  .

I stabburet hadde to kunstnere salgsutstilling. Vi tok en kikk innom. Kjøpte ikke noe, men det var et par bilder der jeg likte godt.

Jeg likte og selve gårdstunet. Helt tydelig at her holdt det til noen med sans for estetikk. Det var små stilleben over alt, og en drøm av et sted for en som meg som liker å knipse bilder. Se her på stabbursveggen for eksempel. Passer ikke maleriet perfekt til den gule veggen? Med sete fra ei kjerre eller en slede under og den gamle utelampe som sikkert har hengt der noen tiår ble det et flott stilleben. Slike detaljer var det mange av.

Her et lite eksempel fra bygget som huset kaffen og butikken.

Blomsterprakten på tunet var overveldende. Jeg påpekte det for en av eierne, hun kom med flere pledd og puter til bordene da hun syntes det då kjølig ut.  Jeg sa at georginebedene var imponerende og pekte på bedet rett ved bordet der jeg satt og ventet på at Gamle Gubben Grå skulle komme med kaffen og det andre vi hadde bestilt.

Hun syntes det var hyggelig at jeg likte blomsterprakten, men de i bedet jeg pekte på var ikke georginer. Det var Sinnia. Kom å se skikkelig, sa hun opprømt. Hver blomst er som et eventyr! Jeg gikk bort til henne og studerte blomstene nøyere. Hun hadde rett. De var nydelige.

Er det stauder? spurte jeg. I mitt stille sinn lurte jeg på hvor lmange år jeg måtte vente på en slik blomsterprakt hvis jeg kjøpte et par slike i høst. Hun ristet på hodet. Ettårige sommerblomster. Hun hadde dyrket de frem fra frø. Jeg er kanskje rar, men  det gjorde meg glad.  Man blir ikke ruinert av en pose eller to med frø. Med litt kjærlig pleie, vann og forhåpentligvis litt sol neste sommer kan muligens et slikt bed være oppnåelig og for meg. Gjett hvem som skal bestille Sinnia-frø.

Jeg burde selvsagt tatt bilde av maten, men som så mange andre ganger ble den liksom borte før jeg husket på å fotografere den. Jeg spiste foccacia med skinke fra Ask, aioli og mye annet godt i. Gamle Gubben Grå valgte hjemmebakt skolebrød. Kaffen var svart, men det er og ok.

Om jeg ikke husket og ta bilde av maten vi spiste, så husket jeg å ta bilde av noe annet vi kjøpte. En pose nyplukkede kantareller.

Det var er klokt valg og ta kaffekoppen i Åsbygda i dag. Snakk om et koselig sted! Vi kommer gjerne igjen neste år.  Det gledet meg og å se at gården var så godt besøkt. Det kom hele tiden nye folk.

 

 

 

10 kommentarer
    1. En flott nydelig dag altså…Her var det sjarm og hygge. Fine bilder her. Vakkert med alle disse blomstene på tunet!
      En opplevelse dette og ikke bare en kaffekopp!

      1. Det var mye mer enn en kaffekopp. Og hun med grønne fingre på gården må være dyktig. Det bedet jeg viser bilder av var bare ett av mange.
        De solgte blomsterbuketter fra hagen i gårdsbutikken,

    2. Det var lurt å kjøre dit for kaffe. Så mange fargerike bilder i sensommeren. Nydelig var det der! Dere får gå der når det åpner opp igjen…

    3. Så koselig tur dere fikk denne gangen 🙂 Et annet tips til hyggelig område er Helgøya. Der er fin hage med kafe en plass, og mange fine gårder rundt og annet fint hvis man rusler litt på veien rundt kafeen Skafferiet 🙂 Anbefales. Men jammen var dette en fin plass også 🙂 Mye å se. Jeg elsker småplasser, hvor det likevel er liv, for å si det sånn 🙂

      1. Helgøya står på lista over steder vi har lyst til å besøke. Men det er over 2 timers kjøring hver vei. Det ville bli en dagsutflukt på minst 5-6 timer. Det orker nok ikke GGG akkurat nå.
        Men til denne gården tok det 20 minutter med bil. Så dette ble en tur på 2 timer, litt mer kanskje. Vi nøt virkelig å sitte der på tunet. Jeg liker også slike steder, og utrolig gøy å se at det var så godt besøkt.

    4. Veldig koselig sted med trivelige folk! Jeg har vært der for mange år siden, da forrige generasjon drev med melkekuer. Husker det var sånt treff for oss som produserte melk, og vi fikk besett oss både ute og inne. Moro at datteren deres har laget istand kafé og gårdsbutikk! 👏 Det er jo ikke så langt unna den ene veien som går ned til Kistefos heller, så mulig noen turister derfra kommer innom?

      1. Tror nok de kan nyte godt av Kistefoss turisme. Det var godt skiltet fra hovedveien som nok og er med på å lokke folk.
        Tror der var kårfruen som står for mye av blomsterprakten

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg