På lørdag lagde Gamle Gubben Grå squashgrateng. En leser ba om oppskriften, og her kommer den. Den sto i Aftenposten 11. mars. Skjær den smaleste enden av squashen i skiver, og riv resten av squashen på et rivjern.
Stek finsnittet purre og et par fedd hvitløk til den blir gyllen.
Klem væske ut av den revne squashen og bland det med purren, et par egg, fetaost, chili og sitronskall. Krydre med litt salt og pepper.
Hell blandingen i en ildfast form.
Legg squashskivene på toppen og dryss over ost.
Stek den i steikeovnen en halvtimes tid.
Siden det var Gamle Gubben Grå som laget gratengen her i Drømmehuset ble det selvsagt lurt litt bacon i retten, men det er helt unødvendig.
2 kommentarer
Tusen takk…:) Og fint matbilde også! Jeg skal nok prøve den med egen vri…
Bare hyggelig, Du får prøve med din egen vri. Dropp bacon, for eksempel.