Tvil og tro….

Skal Bibelens ord forstås bokstavelig, eller skal Bibelen tolkes ut fra den tid den er skrevet i?

Døde Jesus for våre synder, eller bare for de som mener de er frelst?

Er alle vonde og vanskelige opplevelser i livet Guds straff fordi vi har syndet?

Det var en diskusjon rundt bordet i går kveld som engasjerte meg, og i og med at hverken jeg eller noe annet menneske sitter med fasitsvaret ønsker jeg andres syn på disse spørsmålene. Gudstro er kanskje ikke et tema de som ikke kjenner meg godt forbinder med meg, men de som kjenner meg vet at jeg er et troende menneske, så kun seriøse betraktninger, takk.

Jeg mener at siden mennesker har skrevet Bibelen, så er den formet av de som skrev og den tiden den ble skrevet i. For å få frem sitt budskap vil enhver skribent forsøke og møte leseren hjemme. noe leseren kjenner seg igjenn i. Samtidig vil alle som skriver sette sitt preg, bevisst eller ubevisst på det som blir skrevet. Dette gjør ikke Bibelen mindre viktig eller budskapet mindre sant. Det betyr bare at vi ikke skal forstå bibelen ordrett, men ta til oss budskapet og tolke hva budskapet har å si i vårt liv.

Min tro er at Jesus døde for menneskehetens synder. Det vil si alle menneskers synder. Fordi Jesus døde for våre synder slipper vi å komme til helvete, men er sikret en plass i himmelen hos Gud. Jeg mener at etter at Jesus sonet for våre synder så ble Helvete “nedlagt”. Guds almektighet og Guds godhet tilsier at det ikke er plass for Helvete. Det betyr ikke at vi skal fortsette å synde, selvsagt skal vi holde Guds bud. Vi sårer Gud ved og ikke holde hans bud. Men for meg betyr det at hvis jeg synder så vil den almektige og tilgivende Gud tilgi mine synder. 

Gud har ikke yndlinger, eller noe utvalgt folk. Ikke Israelitter, ikke jødene og heller ikke medlemmene av forskjellige andre trossamfunn.. Som en far elsker han alle sine barn like mye, med alle de feil og mangler de har. Han kan være stolt av oss og han kan være skuffet over oss, men hans kjærlighet er like stor.

Mennesker sulter, mennesker blir syke og mennesker dør. Alt vondt er ikke fjernet fra jorden. Vonde ting skjer. Når du har lyst til å bebreide Gud, forklare andres lidelse med at de er syndere, eller kjenne gudstroen vakle fordi hvis det finnes en Gud, hvordan kan han da la slike meningsløse ting skjje?  Tenk da på historien under:

En natt hadde en mann en drøm. Han drømte at han spaserte langs stranden sammen med Herren! Over himmelen kom bilder fra livet hans til syne. For hvert bilde han så, oppdaget han at det var to par fotspor i sanden; det ene var hans egne, og det andre var Herrens. Da det siste bilde fór forbi over himmelen, så han tilbake på fotsporene i sanden. Han la merke til at mange ganger i livets løp var det bare ett par
fotspor.

Da oppdaget han også at det var de gangene da livet hans hadde vært vanskeligst og mest smertefullt.

Dette forsto han ikke, så han spurte Herren: Herre, du sa en gang at da jeg bestemte meg for å følge deg, så ville du alltid gå med meg og aldri forlate meg. Men nå ser jeg at da min nød var størst og livet vanskeligst å leve, da er det bare ett par fotspor. Jeg forstår ikke hvorfor du forlot meg da jeg trengte deg mest.

Da svarte Herren: Mitt kjære og dyrebare barn! Jeg elsker deg og vil aldri forlate deg. De gangene i livet ditt da prøvelsene og lidelsene dine var størst – og du bare kan se ett spor i sanden, det var de gangene da jeg bar deg i armene mine

Dette er MIN tro. Jeg har heller ikke fasitsvaret. DIN tro kan være like riktig. Men jeg tar gjerne i mot kommentarer.

bilder lånt fra Google

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg