Full arbeidsdag…

Tirsdag starter med å få opp tennåringssønnene. og få de avgårde på skolebussen. Så løper jeg ut døra litt over 07.30 og setter kursen mot Drammen. I dag skal vi forhåpentligvis sluttføre årets lønnsforhandlinger.

I bilen innover til Drammen legger jeg siste hånd på strategien.  Kommer til at jeg må være med inn i forhandlingsrommet. Har overlatt alt til min nestkommanderende så langt, og det har godt glimrende. Men her må man bruke erfaring og den tyngden det er å ha vært med en stund.    Men hjelp,klokka går fortJeg begynner å få dårlig tid. Veien er full av busser med nødblink, traktorer . og ved rundkjøringa på Hokksund banner jeg høgt over en idiotisk søndagskjører som krabber avgårde forran meg. Må ringe de andre og si at jeg også i dag blir noen minutter for sen. Fa…. Jeg hadde god tid da jeg løp ut døra hjemmefra.eiarbeiding. 

Fremme i Drammen. Arbeidsgiver har og hatt behov for særmøte. Vi rekker å  enes om strategien før vi går inn. Det blir noen runder men i løpet av et par timer er vi i havn. Vi er sånn rimelig fprnøyd og går lettet over å være ferdig til lunch.  Stemningen rundt bordet er god. For et team vi er.

Så er det å sette kursen mot jobb. Finner litt sjelefred i frete butikken, men det blir ikke noen kjøp i dag.

Så er det kveldsvakt. Folk er slitne. Trykksprøyta er fremdeles i ustand. Gir meg litt dårlig samvittighet. Det var jeg som ødela den…. Vakta er sånn passe arbeidsom. Nattevakta ringer og sier hun er syk,  Det blir min jobb å finne vikar. Vanskelig. Denne nattevakta har stått utlyst i tre uker. Hun som er syk, var pålagt å ta den men er blitt syk. Folk er slitne. Mange er av forskjellige grunner fritatt for nattevakter. Vi er kun 6 radiografer som kan ta vakta. En sitter l, ei er syk. Da er vi fire igjenn. Vurdereer å ta den selv, men jeg jobber alt dobbel vakt. Orker ikke trippel, og jeg må på et møte i Bærum i morgen. Tre igjenn. EN skal på kveldsvakt i morgen, en skal ha opplæring i en ny rolle.  En igjenn. Jeg ringer henne. Hun er alltid positiv. Sier alltid ja, og det siste hun sa da hun gikk hjem for to timer siden var at jeg bare måtte ringe hvis det var noe.  Jeg ringer. Hun sier NEI _ ikke utenom beordring. Hun er så sliten.  Men må hun jobbe nå tar hun ingen av de andre nattevaktene som er ledig i helgen og neste uke.  Jeg er overrasket. Trodde ikke hun kunne si nei. trodde ikke hun var så sliten. Får og greie på at ledelsen vurderer å sette inn en ny sommervikar på nattevaktene til helga.

Ringer sjefen. ber henne bestemme hva jeg skal gjøre med nattevakta. Får beskjed om å beordre hun som må beordres. Får og bekreftet at man vurderer å sette erievikaren på nattevaktene i helga. Men at det er helt opp til henne

Etter en lang prat med hun som kommer på nattevakta kan jeg endelig dra hjem. Klokka har passert midnatt før jeg finner puta. I morgen er atter en dag….

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg