Siste-dag-før-lønning-middag……

Denne måneden har det vært en del store utgifter, baksmell på skatten tinglysningsgebyr på hytta og skolestart.  Det har derfor som så mange ganger før vært litt tomt i lommeboka de siste dagene.  Vi har absolutt ikke sultet,  men det har kanskje ikke vært de mest spennende middagene som har blitt tryllet frem fra fryser og kolonialskuff.  

I morgen er det lønning så i dag er en slik typisk restemiddag-dag. Men hverken posesupper kalde poteter, grønnsaksrester, eller to bokser med hermetisk lapskaus fristet. I stedet tok jeg turen ut i skogen. Vi er så heldige og ha en liten nær-skog bare 300 meter fra hagegjerdet.  Etter å ha trasket litt rundt der en times

tid var is-boksen nesten full av rimsopp. Må jo bruke lærdommen jeg fikk på soppkontrollen på søndag. 

Fra kjøleskapets nederste skuff hentet jeg frem en sjalottløk

 

Fra hvitløkskrukka på hytta et fedd av en litt inntørket hvitløk

Så freste jeg løk og hvitløk i en gryte, og helte i den oppkuttede rimsoppen når løken var blitt blank og gyllen. Tok så i ris og kraft laget av vann og to terninger med kylling buljong. og lot det koke inn til det ble risotto konsistens. 

I kjøleskapet var det og en rest parmesanost, litt tørr og hard, men grei å rive på rivjernet.  Den revete parmesanen ble så rørt inn i risottoen sammen med en skje Brelett.

Ute i kjøkkenhagen er det fremdeles store mengder persille, så jeg hentet litt av den og rørte inn i risottoen. Smakte alt til med salt og pepper.  Og  middagen var klar.

Både Gamle Gubben Grå og Eldste Sønn var overrasket over hvor god reste-middag jeg hadde tryllet frem. Yngste Sønn, som ikke spiser sopp, måtte nøye seg med lapskausboksen.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg