Ordfører,jeg????

I dag er det 100 dager til valget. På tide å starte valgkampen.

Som listetopp er jeg jo strengt tatt også Solidaritetslistas ordførerkandidat, selv om vi kanskje ikke ser det som et realistisk mål.  Men, tenk på det folkens. Hadde det vært så ille om Solidaritetslista ble det største partiet etter valget? 

Joda, vi er røde og radikale og alt det der. Men det er ikke sånn at vi er for væpna revolusjon på Ringerike. (Selv om det innimellom er fristende og jage samarbeidskammeratene og rådmann ut av rådhuset før de får gjort mer ugagn…)

Jeg kommer til å bruke de neste 100 dagene til å fortelle om våre politiske kampsaker. Hva vi står for og hvorfor.  Og jeg har fremdeles et mål om å overbevise om at politikk er moro. Men det får komme siden.

I kveld er det lørdagskveld. Jeg sitter her med litt vin i glasset, Rødvin selvfølgelig,  og tenkte at jeg litt i spøk og litt i alvor skulle overbevise deg om at jeg er brukbar som ordfører. 

Jeg er nemlig noe, Kjell B, Dag Erik, Hans Petter, Aksel; Helge, Arnfinn, Magnus, Knut Arild og Steinar ikke er.  Jeg er kvinne Så, hvis du syns det er på tide med en kvinnelig ordfører på Ringerike, ja da må du stemme på Solidaritetslista.  Og ikke nok med at Solidaritetslista er den eneste lista på Ringerike med en kvinne på første plass, vi har kvinner på de tre første plassene.  Nanna, Anne Berit og jeg utgjør en sterk trio med bred erfaring og et bredt engasjement.  Men vi er ikke noe ren kvinneliste. På de tre neste plassene har vi tre staute karer.

Sist jeg var på talerstolen i kommunestyret. jeg er andre vara i dag så det hender jeg er innom, snakket jeg varmt om hjembygda mi. Bygda der jeg er født og oppvokst og forsøkte via følelser å få flertallet blant politikerne med meg på at den lille skolen i bygda skulle få leve noen år til.  Selvsagt nådde jeg ikke frem. Følelser er ikke bra, forsto jeg etter at de erfarne representantene en etter en hadde brukt hersketeknikker for å latterliggjøre argumentene mine. Men hvis jeg blir ordfører  ville jeg fremdeles ha mitt engasjement for de svakeste i samfunnet, for syke og gamle og for de som havner utenfor.  For meg er engasjement og følelser oftest to sider av samme sak. Hva er politikk uten engasjement og følelser? Kun maktkamp for maktens skyld? 

I dag åpnet Ring Blad sin “Velgerhjelp” på nettsiden sin, men de har ikke med Solidaritetslista som ett av sine alternativ. I stedet har de med Rødt, som jo er en viktig del av Sol, men som ikke stiller egen liste. Hvor moro hadde det ikke vært om ordføreren kom fra ei liste som ikke var med i “Velgerhjelpen” til lokalavisa? 
Skal selvsagt skrive til Ring Blad og få de til å endre fra Rødt til Sol. Men det hadde vært greit om vi da og kunne sette inn logoen vår, og den er ikke helt klar før til uka.  Vi er jo ei lita lokal liste som ikke har et stort sentralt partiapparat i ryggen. Alt fra valgkampbrosjyrer til logo lager i selv med god hjelp av snille støttespillere..  Altså et lokalt alternativ med 100% lokal forankring.

Så hvis du ønsker en kvinnelig ordfører med følelser og engasjement o med lokal forankring, opptatt av lokale saker, ja da er Solidaritetslista det eneste fornuftige alternativet.

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg