15 åringer er barn…..

“I dag startet straffesaken mot en 48 år gammel mann fra Drammen, tiltalt for voldtekt av fire kvinner, hvor en av dem var 15 år gammel da overgrepet skal ha skjedd.”

Setningen fra radioen svirrer rundt i hodet mitt.  Voldtatt flere kvinner, den ene 15 år gammel. Jeg føler jeg blir provosert og ikke så lite opprørt. Selvsagt over overgrepene mannen er tiltalt for. Men han er tiltalt, det er en rettssak, han vil få sin dom.  Jeg har tro på rettsvesenet. (Selv om jeg ofte synes at dommene for voldtekt og andre overgrep er for lave.)
Det som gjør meg provosert og opprørt i dag er at radiostemmen sier.  “En kvinne på 15 år voldtatt.”
15 åringer er IKKE kvinner.

15 år gammel går du på ungdomsskolen. Du er muligens konfirmant.  Gleder deg til snart å ta mopedlappen. Sitter barnevakt og går med avisen.  Du er ung, Du begynner å bli selvstendig  Du kan være både moden, fornuftig og tidlig utviklet.  Du er helt i starten på en utrolig spennende tid hvor du skal finne ut hvem du er og hvem du skal bli.  
Men du er under den seksuelle lavalder.  Juridisk sett er du i den sammenheng et barn.

Jeg håper og tror at mannen er tiltalt for sex med en mindreårig – pedofili – i tillegg til voldtekt av de tre andre kvinnene.   Det burde radiostemmen ha opplyst om.  Det hadde fått lytterne til å reflektere over alvoret at en mann i 40 årene voldtar en 15 åring.

2 kommentarer
  1. stavangerinmyheart: Ja det er alt for mange overgrep. Og når media omtaler 15 åringer som kvinner, så blir det litt mindre alvorlig enn om mansnakker om det det i virkeligheten er. Voldtekt av barn

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg