Eiendomsskatt…

hvert år ved disse tider driver kommunene med budsjettarbeid.  Rådmennene legger frem sine forslag, og så skal politikerne om en måneds tid vedta det endelige budsjettet.  Og like sikkert som at dette dramaet utspiller seg hvert år, like sikkert kommer debatten om eiendomsskatt.  
Jeg forstår at eiendomsskatt kan være en måte å skaffe kommunen inntekter. Men når man skal be innbyggerne om å bidra mer, betale enda mer inn til fellesskapet enn de allerede gjør, ja da bør man være sikker på at man bruker skattebetalernes penger mest mulig fornuftig.  
I Ringerike kommune ligger det nå et forslag inne om å øke eiendomsskatten.  
Jeg har ikke studert budsjettforslaget i detalj.  Har bare fått med meg at Helse og Omsorg skal effektiviseres, det vil si kuttes, med 5,8millioner. Noe som gjorde at jeg en natt jeg gikk fra et av kommunens sykehjem og visste at der ville i løpet av natta ei svært ung jente være alene med 32 pleietrengende beboere mens kollegaen rykket ut med bil dor å ta faste runder hos hjemmeboende eldre og rykke ut på trygghetsalarmer i en omkrets av 5 km fra sykehjemmet.  Jeg spurte meg der jeg sto på parkeringen utenfor sykehjemmet; Hvem skal de kutte? Hun som er inne hos de 32 eller hun som kjører i bil til de som bor hjemme?  Kanskje trenger vi en økning av eiendomsskatten for å få til gode og trygge velferdstjenester til innbyggerne.  
Det som har fått meg til å skrive dette innlegget er at Ordføreren, han trivelige fyren med bakgrunn fra Follum og fagbevegelsen sier at denne økningen ikke er dramatisk.  
Nei, for en ordfører med en lønn på rett under en million er nok ikke økningen dramatisk.  Det er snakk om noen hundrelapper i året, men er du sikker på at alle har like robust økonomi som deg?  
Ydmykhet når man forvalter felleskapets penger er viktig.  Det er og viktig å ha en ydmykhet for folk som ikke har inntekter opp mot en million.  Mange må klare seg med bare halvparten eller mindre enn det. Det burde en ordfører fra Arbeiderpartiet ha en viss forståelse for.  

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg