Litt lei…

Det regner fortsatt. Den regnbygen som startet ved 12-tiden i går har vart i 20 timer. Yr sier den skal vare i godt over ett døgn til. De melder samtidig om fare for styrtregn, flom, skred- og rasfare.  I dag er jeg lei. Lei regnbyger, lei kroppen min som alltid er vondere i slikt vær, lei det meste egentlig.

Jeg vet at jeg har klaget mye i det siste. Blitt sånn skikkelig sutre-kjerring. Jeg er lei av å være det og, hvis du lurte, for det er liksom ikke meg.

Jeg kjefter på masete hunder, skuler mot Gamle Gubben Grå som sitter der i pysjamasen med kaffekoppen og er som døv og blind for både hundemas og at det bygger seg opp til  eksplosjonsfare inne i kjerringa.

Symptomene er ikke til å ta feil av, og jeg kjenner de igjen. Har kjent på de lenge, og sikkert klaget over de i mer enn ett blogginnlegg. Jeg er sliten.
Ikke sånn fysisk sliten som en blir etter en lang fjelltur eller etter en tøff arbeidsdag med mye tråkk og fysisk jobbing. Men mentalt sliten. Slik man blir når livs-belastningen har vært litt mye en stund.

Radioen melder mens jeg sitter her og skriver at Politikerne på Ringerike vurderer å droppe parkering til de ansatte på det nye sykehjemmet…. Jeg vet om en politiker som  absolutt ikke vurderer å kutte ut den parkeringen. Om to dager skal saken opp til behandling i kommunestyret, og jeg ser på det som min personlige oppgave å få reddet de parkeringsplassene og forklart mine politiker-kollegaer hvor totalt hjernedøde de er som i det hele tatt har vurdert en slik løsning.

Egentlig gleder jeg meg til den fighten i rådhuset på torsdag. Jeg er i mitt ess da.
Jeg må bare være godt  forberedt.  Det gir jo regnet meg en perfekt mulighet til å bli.

Hvor var jeg?
Jo det var ukens kommunestyremøte og det å bli godt forberedt.
Siden jeg skrev forrige avsnitt har jeg vært ute og gått tur med masete hunder. Har jeg nevnt at det regner? Det strømmer godt ned. Så godt at jeg tok på regnjakke. Regnjakke, men muligens ikke passende fottøy. Jeg gikk for croccs. De godt utslitte plastskoene kjøpt på Rusta for en del år siden. De holder vannet vekk fra føttene, lette og kippe på seg. Bedre å ta en kjapp runde rundt boligfeltet i de enn å ødelegge skinnskoene mine i dette været.
Det gikk helt greit. Nesten.

Jeg var på trammen. Hadde maks to skritt igjen til inngangsdøra da jeg skled på plast-teppet som ligger der, og ramlet av en eller annen grunn baklengs oppå Kidd.
Det gikk heldigvis bra både med hund og kjerring. Jeg fikk karret meg møysommelig på bena igjen og kom meg inn. God og våt og ikke i noe bedre humør.

Nå har jeg fått på tørre klær. Klar til å fortsette å snuble meg gjennom dagen så vel som livet.
Regnet får jeg ikke gjort noe med. Det kommer til å fortsette å sile ned samme hva jeg måtte mene.  Bygging av sykehjem og parkeringsplasser derimot der har jeg en påvirkningsmulighet.

Kanskje det er en god strategi for dagen. Dukke inn i min egen boble og arbeide med politikk, og ikke bruke så mye krefter på alt jeg ikke kan gjøre noe med.

 

10 kommentarer
    1. Lov å være sliten og lei… men tenker det gjør godt da med en tur ut med hunder, man angrer jo aldri på en tur…hørtes ikke bra ut med det fallet, håper ikke du får noen ettervirkninger. Og krysser fingrene for det møtet…

      1. Det gikk bra etter fallet. Kun våte klær, og det er lett å gjøre noe med.
        Nå har jeg sovet et par timer på sofaen. Det gjorde godt. Klar til å kaste meg over kommunestyreforberedelser.

    2. Slitsomt av og til, ja. Og helt riktig innstilling å jobbe på med det du har muligheter for å påvirke. Lykke til i kommunestyret. Været derimot, er som det er, og det har jeg også lært meg til å akseptere. Må jo det for å ha det noenlunde greit, i hvert fall når vi må ut med våre firbeinte venner flere ganger om dagen😅

      1. Været hadde vært greiere å forholde seg til hvis det ikke påvirket alle vondtene i kroppen.
        Men jeg er av mange grunner litt sliten for tiden, så bær over med meg og klagingen min. Har sovet ett par timer nå, det gjorde godt.

    3. Håper du finner litt energi! Det har vært mye rundt deg nå og du/dere burde dratt på en lang ferie og bli vartet opp!
      Men dere får ta det igjen, når helsa til GGG blir bedre!

    4. Jeg er så enig med deg. Skulle ikke være lov å lage noe som helst uten gratis parkeringer! Tror det hadde blitt skikkelig liv i byen hele året gjennom med en stor gratisparkering midt i byen.

    5. Det er forståelig at du er sliten! Været tar på, og ikke minst det å ha en syk partner! Ønsker dere begge bedre dager! 💕

      1. Takk. Jeg tror at det at GGG nå er ferdig med behandling og er hjemme igjen gjør at jeg senker skuldrene på en måte, og da kjenner jeg hvor sliten jeg er. Men det blir nok bedre.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg