Da jeg sto opp i dag ble jeg gledelig overraska. Det hadde kommet et nytt innlegg fra Allan. Jeg vet jo at den fyren gjerne er lettere deprimert meste parten av arbeidsuka, og fort ikke kommer med noe nytt blogginnlegg før det nærmer seg helg, Så når jeg så at han og hans blogg havnet på plassen over min forberedte jeg meg på å skrive noe lettere syrlig om mangel på fornyelse. Blogg er ferskvare. Man kan ikke leve lenge på gamle bragder.
Så starter jeg dagen da, og ser at Allan har kommet med et nytt blogginnlegg denne morgenen. Da demrer det for meg at det burde jeg egentlig ikke være overrasket over. For Allan skrev i mandagens innlegg
Blir altså litt blogging i anledning samefolkets dag på torsdag, og litt på onsdag, og det får holde.
Så i dag handler innlegget mitt følgelig også litt om samefolkets dag, som altså er i morgen.
Jeg er ikke same, har ikke en dråpe samisk blod i årene. Men jeg har litt finneblod i årene etter skogfinner som kom til Finnefjerdingen, innerst i min barndoms dal, en gang på 1600-tallet.
Nå er ikke skogfinner og samer det samme. Langt der i fra. Jeg nevnte det vel mest for å kunne skryte på meg å ha et snev av en av Norges nasjonale minoriteter i årene. Sånt synes jeg er stas.
Men tilbake til Allans innlegg, og til samefolkets dag som altså er i morgen. Allan kommer med gode forslag til mat vi alle kan spise på samefolkets dag, og jeg får umiddelbart lyst på Reinbab.
Siden det er jeg som både skal bestemme og lage middag her i Drømmehuset i dag bestemmer jeg raskt at vi skal ha Reinbab til middag, ikke i morgen men allerede i dag.
Vi spiser jo julemat halve desember, da må det gå greit å spise Reinbab på lille-samefolkets-dag.
Jeg vil imidlertid lage min egen vri på reinbab, uten at jeg skal påberope meg å lage en helt hy rett.
Jeg dropper krydderblandingen fra Kokkejævel. Jeg var ikke blant blodfansen som gikk amok i nettbutikken hans. (Kanskje ikke så overraskende for de som har fulgt denne bloggen en stund). Jeg tror vi har nok krydder her i Drømmehuset til at jeg skal få god smak på kjøttet.
Den andre endringen jeg vil ta er at jeg vil tilsette løk. Steke litt løk sammen med sopp og reinkjøtt.
I dag må jeg takke Allan for at han reddet middagen her i Drømmehuset. Hadde jeg ikke fått dette tipset hadde vi raskt endt opp med Grandiosa eller pølse i brød til middag i dag. Denne kjerringa går gjerne for lettvinte løsninger, spesielt fordi jeg har tenkt meg på en aldri så liten demonstrasjon i kveld.
Demonstrasjon først og så reinbab til kvelds. Dette kan fort bli en bra dag.
Vi har reinskav i frysern… Kanskje jeg skulle… Nei… tror det blir noe enda enklere… 😀
Det er det det ofte blir her og.
Det er god mat. Nå tok jeg opp kveite i fra frysa. Det blir en liten vri, skal lage Sandefjordsmør til. Har ikke laga den sausen til før, og tenkte det må man prøve. Kom et nytt program i går på TV 3 og Viaplay. Kjartan rydder opp hjemme, og her i huset ble vi frelst. Noe så festlig program.
Må kanskje se det programmet. Kveite er godt.
Bernt Hulsker trenger hjelp med matlaging fra Kjartan, og invitere folk til middag. Vi så det på Viaplay for å slippe reklame fra TV3.