Fisk på purreseng.

Så er det nok en gang en av disse ukemeny-bloggene på plassen foran meg på topplusra. Det betyr at denne kjerringa skal tenke på mat I dag. Så her er nok en av kjerringas middager.

Her om dagen lagde jeg en fiskerett som jeg synes var både enkel og smakfull. Oppskriften hadde jeg klippet ut fra et gammelt Hytteliv. Husker ikke hvilket.

Du begynner med å koke poteter.
Mens potetene koker kutter du tre purrer i tynne skiver. Få med mest mulig av det grønne.
Purreskivene surrer du i smør på middels varme.
Så legger du sei-filet eller annen hvit fisk oppå purren og salter og peprer godt.
Rør sammen 2 dl hvitvin, 2 dl rømme og 2 dl fløte, og hell det over fisken.
La det surre i 6-7 minutter under lokk på svak varme.
Da sto det i oppskriften at potetene burde være ferdig kokt. Mine poteter trengte et par minutter til, men jeg dempet bare varmen på fisken på et minimum de minuttene.

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg