Helg….

Jeg entrer byens nyeste cafe.  Har passert tiggeren på trappa til Filadelfia og en mann som marsjerer taktfast frem og tilbake på fortauet med en stor håndskreven plakat. Dommedag er nær!
Jeg forlater novemberkulda og gatene, solen er borte bak skyene. Skumringen senker seg.

De vinker til meg fra bordet bak skillevegger.  Jeg går med raske skritt bort til dem. Tar av meg jakka og setter meg på benken ved siden av Lillesøster. På andre siden av bordet sitter Yngste Niese. Godt å se dem. En stund siden sist.  Praten går lett.

Så kommer Eldste Niese med en pose full av garn. Hun skal strikke baby-teppe. Et nytt familiemedlem er på vei. Like etterpå Storesøster og til slutt Datteren. Vi drikker kaffe-latte av store krus. Noen skeier ut med kake, noen spiser salat med rødbeter og linser. Praten går om alt fra sprøstekte melbiller til sko med høye stiletthæler.

En time eller to med familiekos. To generasjoner. 6 damer i sin beste alder, fra 17 til litt over 50.  De unge bryter opp først. Arbeid og plikter kaller. Vi tre søstrene blir sittende litt til. Koselig å være sammen. Så drar også vi hvert til vårt.

Fin start på helga.

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg