I går skrev jeg om å spise blåskjell på en tirsdag. Vibbedille følger opp temaet i innlegget Kosemat midt i uka. Dumplings er hennes kosemat. Godt det og
Her i Drømmehuset har det alltid vært helt ok med kosemat midt i uka. Siden jeg har arbeidet turnus i helsesektoren og GGG i mange år arbeidet i restaurantbransjen med utrolig mye kveld- og helgejobbing tok vi kosemåltider når vi begge hadde fri samtidig. Enten det har tirsdag eller lørdag.
Eller vi behøvde ikke ha fri heller når jeg tenker meg om. Noen ganger kunne GGG stå klar med en skikkelig koserett når jeg kom sliten hjem fra kveldsvakt.
Jeg teller som kjent ikke kcal eller veier all mat sånn som Vibbedille . Blåskjell googler jeg meg frem til at har 77 kcal pr. 100vg ferdig dampede blåskjell. Ja når man damper de i hvitvin og vann slik jeg gjør.
Grønnsaker bruker vi mye av. Det har værtcen utvikling der de siste tiårene. Da jeg vokste opp var det potet og kjøtt/fisk som var hovedbestanddelene i måltidet, og så lå det litt salat eller kokte grønnsaker i et hjørne av tallerkenen. Nå er det ofte grønnsakene som tar mest plass. Ja vi har ofte middager helt uten kjøtt eller fisk, gjerne flere ganger i uka.
Hvordan er det med deg? Kan du ha kosemat på en torsdag? Hva er forresten kosemat?


