Mathandel….

Her sitter jeg på en øde og tom parkeringsplass. Klokka er 06.38. Jeg har kjørt Yngste Sønn til Botilrud til klokka 6.15. En lang og våt arbeidsdag venter han på toppen av et tak et sted i Oslo.

Isabell Raad er tilbake på bloggtoppen. Jeg er på en 48. plass. Å skrive medfølende om snø og spontanaborter, som jeg gjorde i går, holder selvsagt ikke til noen topplassering når Isabell viser verden hva hun kjøpte på matbutikken. Så i dag har jeg tenkt å vise dere handleposen min. Og jeg nøyer meg ikke med bare å vise dere innholdet i handleposen min, jeg har tenkt å ta dere med på hele handleprosessen – og den starter  her på parkeringa til Kiwi. Må bare vente til butikken åpner om rundt 20 minutter

Nå har butikken åpnet. Jeg har kommet meg inn i butikken, tatt runden og har lagt varene i handlevogna. Her er jeg på vei til kassa. Jeg vurderte et par sekunder å ta bilde av en og en vare etter hvert som den ble lagt i handlevogna, men siden jeg ikke ønsker å fremstå som direkte sprø for de få kundene og betjeningen på min lokale Kiwi lot jeg det være.

Jeg kan opplyse om at grønnsaksblanding og sylte var det eneste som ikke sto på handlelista. Men grønnsaksblandinga var det eneste jeg manglet til dagens middag.  Fiskepanetter, kjøpt på salg ligger i fryseren, og poteter fra egen (eller Høvdingens) åker ligger i kjelleren.  Av handlevogna kan man vel og tolke at jeg ikke er veganer, heller ikke vegetarianer men at jeg spiser grønnsaker.

Her er handleposens innhold stilt opp til fotografering.  Jeg innrømmer at jeg glemte å ta bilde av selve plastposen. Beklager!  Jeg glemte handlenettet også i dag, og måtte nok en gang kjøpe en av Kiwi sine handleposer i plast, der har jeg et stort forbedringspotensiale.
Tørkeruller, tok bare og rasket med meg billigste type.  Nærmere jul skal det bli tørkerull med nisser på. Haster ikke, det er ennå november. Synes kanskje det derfor er litt tidlig at Bremykten ønsker meg “God Jul”…
Julesyte derimot er helt innafor. Det finnes ikke noe bedre enn sylte!  Helst skulle det ha vært hjemmelaget hodesylte slik Mamma laget.  Vi får se hva jeg får til før jul.  Jeg vet hvordan jeg lager det. Fikk Mamma til å lære meg det for mange år siden. Noen tradisjonsoppskrifter må man bare sørge for å lære seg. Problemet er at det er ytterst sjelden de selger grisehoder på Kiwi. Hvis noen har et grisehode til overs, og som har blitt oppbevart på en fornuftig måte, skrik ut. Så skal jeg lage hodesylte og dele på blogg.
Vi var tomme for både ketchup og sennep.  så dette er bare påfyll av et tomt kjøleskap. Sukker likeså, men skal selvsagt ikke i kjøleskapet.
Det finnes ikke noe bedre te enn den Lady Grey Tea fra Twinnings.
Pate med storfe er selvsagt til hundene.

Kanskje ikke den sunneste mathandelen, men langt sunnere enn handleposene til Isabell Raad. Nå blir det frokost. Brødskive med sylte og en stor kopp med te. Skal  kose meg med noen blogginnlegg. Kokkejævel, ellassoul og Gryende ser jeg har innlegg på forsiden jeg nok må klikke meg inn på.  Etter en litt hektisk dag i går, må jeg ta det litt rolig i dag.

9 kommentarer
    1. Nå fikk du meg til å dure inn på bloggen til Raad og glo på matvarer. Nysgjerrig, jeg? Veeel..av og til, antar jeg.

      Jeg skjønner at min unge mor egentlig var veldig flink da jeg var barn, for hun laget persesylte, rull og alt som hører julen til, og hun kom virkelig ikke fra noen gård. Men jeg husker også at vi pleide kjøpe en kvart ku og en halv gris om høsten. Min far skulle spare penger, så han delte opp selv på kjøkkenet. Håndsag , skarp kniv og gode greier. Han parterte, min mor pakket til frysen. Der kom vel grisehodet fra..dvs et halvt et. Kjøtt hadde vi visst nok av. Husker også førjulstid da min mor og mannen til en venninne av henne okkuperte kjøkkenet vårt hele dagen for å lage dansk julepostei. Han var egentlig dansk og hadde slekt med slakterforretning og også oppskrift derfra. Det ble enorme mengder leverpostei ut av det der, selv om han tok halvparten med hjem. Neppe familiestørrelse på den oppskriften. 😁

    2. Jeg lager syltaflesk av svineribbe, uten bein. På aller enkleste måte men er så godt. Jeg styrer ikke mye til jul, men sylte og hjemmelagd flatbrød liker jeg å ha 🙂 og så må jo også jeg inn og de hva hun handler, hihi

      1. Jeg har og laget “buklist-sylte” Det blir omtrent samme smaken. Men det hadde vært gøy å prøve seg på ordentlig hodesylte en gang. Vel

    3. Hvis du vil ha grisehode, så sjekk om det er en lokal REKO ring der du bor. Da handler du rett fra bonden, uten mellomledd og kanskje det finnes en grisebonde blant produsentene der. 😊 For du har helt rett mammas hode sylte er desidert best.

      1. Det var lurt. Vi har REKO ring her. Handler der nå og da. Usikker på om det er noen grisebønder der, men det kan jeg jo undersøke. Tusen takk for tipset

    4. Ja, så skulle jaggu den dagen komme hvor jeg ikke bare klikket meg inn på et ‘ukens innkjøp’ -innlegg uten at dette skjedde ved en feiltagelse, men at jeg også skulle ende opp med å finne dette både riktig så givende, interessant og underholdende!.. 😉
      Det er vel ikke helt ‘stuerent’ å si, men den blogglisten har overhodet ingen relevans i min søken etter kvalitative blogger med givende innhold. Når sant skal sies, var det faktisk du som måtte til for at jeg skulle gidde å sjekke bloggen til Kokkejævel’en.. Jeg hadde jo ikke fått med meg at mannen allerede var en profil i sosiale media da han åkte rett til topps på blogglisten, og gikk dermed ut i fra at her hadde hobbykokkene virkelig fått sin leverandør av kulinariske retter laget fra scratch. Jeg er jo alt for lat til sånt! -Pluss at jeg har en jobb som innkluderer måltider komponert av to stjernekokker 4 dgr i uken, så.. [Sooo sorry, Kokkejævel! Men jeg fant nå iallefall frem til deg til slutt!..]

      – Takker så mye for benevnelsen, b.t.w <333

    5. Jeg har heller ikke helt skjønt hensikten med disse matvarehandel innleggene.
      Du veit, jeg sammenlikner meg jo med disse toppbloggerne hele tiden, higer etter å bli som dem – eller kanskje ikke…
      Kokkejævel er bra, og utnytter potensialet sitt max.
      Du er en av de jeg leser regelmessig. Liker sånne “rett-fra-levra-blogger”

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg