Potetpizza

Noe skal jo ei kjerring by på når hun er så uheldig å havne på plassen under en av disse evinnelige ukemeny-bloggene på topplistafor andre dsg på rad. Så her kommer jeg med en potet-pizza, eller Hvit tortilla-pizza med poteter som retten heter i Magasinet for 22. mars 2025.

Det er en rett som går raskt å lage, er jo mettende og ok nok, men kanskje ikke noe jeg ville servert gjester.
Jeg tenker at retten passer som middag siste dag før lønning. Kanskje har man det meste i huset fra før. Eller en varm kveldsrett når man kommer sent hjem fra kveldsvakt, politiske møter eller lignende. Retten er laget på en kjapp halvtime.

Sett ovnen på 20 grader.

Skrell poteter. I oppskrifta står det 8 poteter. Jeg hadde 5 igjen i en pakke og tok de. Det holdt i massevis. Avhenger selvsagt på størrelsen på potetene.

Skjær potetene i papirtynne skiver, gjerne på et mandolinjern.
Jeg er ikke noe flink til å skjære poteter i papirtynne skiver, men jeg er gift med en kokk så vi har mandolinjern. Jeg fikk til og med Gamle Gubben Grå til å ta seg av kuttejobben, så potetskivene mine var på rundt 0,7mm.

Smør tortillaene med mascopane og fordel potetskivene i et lag oppå.
Jeg tok en tortilla til hver.

Dryss over rosmarin, helst frisk. Krydre med salt og pepperog drypp over litt olivenolje.

Stek pizzaene i ovnen i ca 15 minutter til kanten er sprø og potetene lett gylne.

Dryss over høvlet parmesan og litt mer frisk rosmarin og server.

Som sagt en helt grei rett, særlig sånn slutten av lønning rett.

4 kommentarer

    1. Så godt ut. Og potet er sundt. Annerledes rett for meg. Men man får brukt opp de siste potetene i skuffen før ny tur på butikken. Men tenker ikke middag når jeg ser dette. Som du skriver. En kveldsrett kanskje.

    2. Takk for tips, – snart å bruke tortilla-lefsene på den måten! 👌Lite med mascarpone her, men kan hende det går med kremost. Og bra med hvitost på toppen i mangel av parmesan.😊 (Har faktisk mandolinjern 😊)

      1. Du får prøve, for jeg regner med at du har poteter. Går garantert med kremost. Det gir sikkert mer smak en mascarpone. Og parmesanen kan selvsagt byttes ut med det man har av ost.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg