Svarte natta…

I går hadde vi en hyggelig kveld ute hos Storesøster.  Store deler av storfamilien, 19 stykker, var samlet til utkledningsfest.  Alderspennet var fra noen få måneder til nærmere 60 år.  Utrolig kos, hyggelig å se all. Vi er en fin gjeng.

De i aldersgruppen 0 – 8 år hadde gått en liten “knask eller knep” runde til utvalgte naboer før ankomst og var relativt høye på sukker og spenningen ved det å kle seg ut.  Energinivået ble ikke mindre i møte med “de store” i aldersgruppa 16 til 30 som selvsagt og var utkledd og gode til å få opp stemningen, pluss passe på at sukkernivået holdt seg konstant høyt hos de største av de små. Ta da og med at også de i aldersgruppen 30 til 60  hadde kledd seg ut, her var alt fra høner til mann med ljåen. (uten ljå) og at det lå skjeletthender på bordet, var blodspor i taket og spindelvev over alt.  Fort gjort å bli litt oppspilt når man er 6.

En solid porsjon fårikål, kaffe, is, gele og kaker ble servert.  Praten og latteren gikk høyt. Skikkelig kos -men man blir litt sliten sånn i etterkant.

Så jeg orket ikke kjøre opp til treningsleiren I går kveld. Det er to og en halv timers kjøring opp dit, og da vi kom hjem etter å ha kjørt Datteren og Eldste Sønn hjem hadde klokka bikka 21.  Jeg måtte hvile hodet litt før jeg dro av sted.

Løsningen ble å dra tidlig i dag.  Grytidlig.  Slik at jeg var på treningsleiren til første økta starter 07.45.  Det vil si at jeg måtte senest komme meg ut døra 05.15.  Skulle jeg legge inn pause for en hvil og litt påfyll av bensin måtte jeg dra enda tidligere.

Jeg kom meg opp rundt 04, og fikk vel rota meg ut døra rundt 04.30. Surra litt rundt etter nøkler, nøkkelkort til treningsleiren telefon osv  men tror jeg fikk med meg det meste. Kjente at jeg var litt trøtt.  Bestemte meg for en rask stopp for påfyll av bensin og kanskje en aldri så liten baconpølse.  Og ikke minst kaffe.

Været som møtte meg utenfor døra var vind, regn og ett nattsvart vått mørke som sugde til seg alt av lys.  Ikke optimale kjøreforhold med andre ord.

Så i Gummikrysset lot jeg baconpølse være baconpølse og droppa å kjøre nedom Cirkle K, og satte kursen mot Jevnaker.  Pølse og bensin fikk vente til jeg kom til Roa.

Det fortsatte å bøtte ned med regn, på de åpne strekkene kjente jeg tilløp  til vannplaning og når jeg møtte trailere fikk frontruta en dusj av vann.  Vindusviskerne gikk på max og den svarte, våte asfalten slukte alt av lys. Heldigvis var det lite trafikk.

På Roa fikk jeg fyllt bensin, men stasjonen var låst. Jeg så en ansatt der inne da jeg sto ved pumpa og tanket, men han var som sunket I jorden da jeg forsøkte å gå inn og kjøpe pølse. Bensinen var jo betalt, så jeg kjørte videre.

Regnet fortsatte å sile ned. Det var ikke et minutt med oppholdsvær på turen, utenom i tunnelene.  Etterhvert var behovet for toalett større enn behovet for pølse.  Jeg stoppet på en rasteplass mellom Minnesund og Espa. Men alle toalettene var stengt sto det på halvvåte papirark på dørene.

Først på Espa fikk jeg ordna med både toalett, pølse og kaffe.  Jeg fant og ut at jeg hadde brukt lengre tid enn google anslår. På grunn av været har farten min vært noe redusert. Noen lang pause var det derfor ikke snakk om. Jeg måtte jo rekke timen ned arbeidstrening klokka 7.45.

Det begynte så smått å lysne av dag, og regnet avtok noe i styrke. Jeg ankom treningsleiren ti minutter før timen i arbeidstrening begynte. Rakk oppom rommet mitt med bagasjen og var på plass som jeg skulle.

 

 

2 kommentarer
  1. Høres koselig ut den festen! Men denne bilkjøringen du snakker om der hadde ikke jeg klart.
   Jeg hadde hoppet over første time! Skulket!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg