23.12.2013

I dag har jeg værtoppe i otta.Klokka 07.00 en søndag ER tidlig.  Jeg kjørte Datteren på jobb, jada, hun bor fremdeles i Kåken nede i byen, men trenger privatsjåfør-tjenestene til Mamma i ny og ne. Så vardet  frokost i roog fred før familiens tre mannfolk en etter en øangsomt våknet til liv, merkelig nok Yngste tennåringssønn først og ikke SÅ uventet; Gamle Gubben Gråtil slutt…

Jeg fikk ryddet, tørket støv og vasket over gulvene.Yngste Tennåringssønn bar ved, Eldste Tennåringssønn luftet Kjøteren og Gamle Gubben Grå satt i pyjamas forran PCn, leeenge.  Jeg kjente blodtrykket stige…  Endelig kom han seg i fillene og gikk ut for å gjøre noe forefallende arbeid jeg har mast om en stund.  Noe slikt håndverksmessig som jeg kaller mannfolk-arbeid. Jeg pustetlettet ut, og snudde ryggen til et par minutter. Vips, så var min nyryddete stue fyllt opp med elektriske driller som trengte å lades. Gamle Gubben ER en Handy-mann, men  man måmase så j—  Jaha. Ingen vits i å pynte den stua på en stund.

Jeg tok en tur til byen for å få unna de siste tingene som måtte kjøpes før jul.  Skrev lang og sirlig ,liste for å huske alt. Panikk-handling fjerde søndag i advent gjør seg best med handleliste. På vei inn på plantasjen,syns jeg det var så mye papirsøppel i jakkelomma, så jeg kastet alt – inbefattet handlelista i søppeldunken ved inngangen.  En julegave som var i bestilling, og som sist jeg spurte, helt sikkert skulle bli levert i går, var ennå ikke dukket opp i butikken En telefon til hovedlageret viste at denne julegaven ville dukke opp først en gang i 2014, eller der omkring.  Typisk! Det var den gaven jeg og Søstrene Sisters hadde spleisa på og som jeg skulle ordne.  Det blir alltid surr når det er jeg som skal ordne ting mens alt går lekende lett for de to andre.

Hjemme igjenn fra byen, og med bare halvparten av det jeg skulle kjøpe gikk jeg ur på kjøkkenet for å begynne med middagen. Jeg syns vi kan ta det litt lett nå før jul, så jeg haddeplanlagt Tortilla lomper med skinke ogguakamole.  Men på kjøkkenetsto Gamle Gubben Grå og stekte opp medisterkaker til julemiddagen.  10 kf eller der om kring.  Det tok lang tid før jeg fikk plass på kjøkkenet, og hvem har lyst på guakamole når hele huset dufte av deilige medisterkaker?

Neste punkt på lista var å pakke inn julegaver. Jeg senket skuldrene. Å pakke inn julegaver er trivelig jobb. Fantfrem papir, tape, bånd og til/ fra lapper og fyllte nisse-glasset med litt rødvin. Enskalkosesegi førjulsstria. Denførstepakkavar enstoreske, og  BUMS-KLIRR-KNUS.PLASK så var det ikke noe nisseglass lengre og både bord, stoltrekk og gulv hadde fått en  flom av rødvin.  Eldste Tennåringssønn kom farende med kost og pose. Jeg kunne få låne det etter han. Han hadde forsøkt å vaske do og på mirakelløs måte klart å knuse holderen til toalettbørsten. (Enda en ting jeg må huske på å kjøpe i morgen.) Så gjør vi så når vi vasker vårt gulv – for andre gang denne søndagen.

Etter at lompene var spist, og pakkene behørlig pakket inn og navnet, var tiden klar for neste prosjekt,  Jeg har laget et stort anekart og kan ved hjelp av et dataprogram ta ut slektshistoria til utvalgte slektninger. I år hadde jeg tenkt å beære Mamma og Svigerfar med dette. Jeg har kjøpt in permer, gulnet papir og skal skrive ut ættesagaen til hver av dem.  Har prøvd før,men fant ut at jeg trenger printerfarge, men det har Gamle Gubben Grå kjøpt i dag, så nå blir det bare vellstand.   Men akk o ve. Det var feil printerfarge. Man må nemlig ha to forskjellige svartfarger i denne &%¤¤%/ printeren.   Min kjære Yngste Tennåringssønn forklarer meg dette med en engels tålmodighet. Han fikser det og slik at jeg printer ut prøvesider og ikke forbruker alt det dyre pappiret mitt til ingen nytte… Gamle Gubben Grå lover, under tvang fra en rødglødende kjerring, å kjøpe riktig printerblekk i morgen.

Nå er klokka snart 01.00 og jeg kryper til sengs. I morgen er det Lille Julaften.  Det kommer til å bli en laaang dag.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg