Til alle mine venner og bekjente

 

 Jeg blir utrolig trist og lei meg når dere bruker julehøytiden til å spre propaganda for fremmedhat og fremmedfrykt.  Det irriterer meg resten av året, men i disse juledagene gjør det meg bare trist.  Tenk at jeg har venner som sitter i sine gode varme, stuer omgitt av familien sin og med bugnende matbord og sprer fremmedfrykt og fremmedhat via sosiale nettverk på nettbrett, smarttelefoner og PC er.

“”Det gjelder ikke meg.” tenker du kanskje nå. Og det er bra. De fleste av mine venner er gode tolerante mennesker.  
Men noen av dere “liker” og “deler” lenker til artikler som sprer fremmedfrykt og fremmedhat, Da får jeg det opp på veggen min – og det gjør meg så trist.  Siden du er et fornuftig og oppegående menneske vet du jo at det selvsagt ikke er slik at sykehjem blir stengt, de gamle og syke satt på gata før sykehjemmet fylles med asylsøkere.  Så hvorfor delte  du den artikkelen? Det finne ingen innvandrergrupperinger her i Norge som vil forby julefeiring her i landet, selv om noen få overaktive fanatikere fra Humanetisk forbund eller andre grupperinger gjør sitt beste for å legge ned tradisjoner som julegudstjenester.  Men det er ikke flyktninger og asylsøkeres ansvar. Så hvorfor sprer du frykten for at islamister skal forby vår tradisjonelle julefeiring samtidig som du synes det er greit at poden skipper julegudstjenesten til skolen?

Du skjønner, Jeg feirer ikke jul for at handelsstanden skal sette ny omsetningsrekord,  Jeg elsker alt som hører julen til, fra marsipan til statusoppdateringer med bilder av glade mennesker foran vakkert pyntede juletre,  Fra gaver innpakka i glanset papir til tonnevis av julemat.  Men jeg feirer jula fordi ryktene skal ha det til at det ble født en liten gutt i en stall i et hjørne av verden som er fylt av uro og krig.  

Det skjedde i de dager mens Kviriivinius var landshønding i Syria står det i teksten. Hvem som var landshøvding her oppe i kalde nord, sier teksten ingen ting om.
Jeg forstår ikke logikken i å spre rykter om at folk fra området der juleevangeliet utspant seg skal være en trussel mot julefeiringen samtidig som det helt bevisst blir mindre salmesang, mindre kristendom og mere kjøpepress i den kommersielle jula. Det er da ikke flyktningene som ønsker å erstatte Jesus med Coca-Cola-Nissen.

For meg handler det kristne budskap, julebudskapet om medmenneskelighet og nestekjærlighet.  Jeg ønsker at den nestekjærligheten skal strekke seg litt lengre enn til å legge noen sedler som almisser i gryta til Frelsers armeen. 

Så et lite romjuls ønske fra meg til deg, kan du være så snill å ikke like eller dele  artikler og lenker som sprer fremmedhat og fremmedfrykt i det minste i disse juledagene som skal være fylt av kos å glede. Det ville bety så mye for meg. På forhånd takk.

HA EN FORTSATT GOD JUL.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg