Til ungdommen…

Nå er det ferietid og mange av dere er ute i sommerjobber.  Vil dere ha et råd fra ei gammel kjerring+

Vis interesse for arbeidet ditt.
Det er ikke alltid at sommerjobben innebærer de mest spennende arbeidsoppgavene.  Og at hovedmotivasjonen din ikke er arbeidet, men lønna. Greit nok Det er til syvende og sist som regel for  å tjene penger de fleste av oss arbeider.  Men hvis du viser interesse for arbeidet ditt, forsøker å se hvordan din innsats bidrar i det store maskineriet, så blir arbeidsdagen som regel mer interessant – og mer lystbetont.
Pluss at kollegaene dine får et bedre inntrykk av deg. Det kan være et pluss når attester skal skrives, eller neste års ferievikarer ansettes.

Forsøk å utføre arbeidsoppgavene så godt du kan.
Ingen forventer at du skal kunne alt, selv om du har fått opplæring.  Men alle forventer at du prøver.  Kan du det ikke, har du glemt hvordan en arbeidsoppgave gjøres, eller er usikker, så spør. 

Innrøm dine feil.
Alle gjør feil. Det er menneskelig å feile. Men innrøm det hvis du oppdager at du har gjort en feil du ikke selv klarer å rette opp. Ikke håp at du er førti mil unna når feilen oppdages.

Husk forskjellen mellom student og arbeidstaker.
Er du student i et fag og er så heldig å få en sommerjobb innen for det området du studerer, så husk på forskjellen på å være i observasjonspraksis, i praksis og det å være der som arbeidstaker.  Man forventer at du tar deg av rutinearbeid når det kreves, selv om det er noe som skjer som du faglig sett har mye mer lyst til å observere. 
Er du flink og pliktoppfyllende, får du nok og muligheten til å være med å observere når det er mulighet for det. 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg