Alene….

Alenearbeid kan være akutt farlig på to måter: For det første er det en større risiko for at en ulykke inntreffer, men i tillegg vil mulighetene arbeidstakeren har for å varsle være mer begrenset. Sjansen for at ulykken blir registrert av andre ? og hjelp tilkalles ? kan være høyst vekslende. Ifølge Arbeidstilsynets statistikk fra årene 2011 til og med 2014 skjedde 42 prosent av arbeidsrelaterte dødsfall under alenearbeid, men tallet kan være høyere. I denne perioden døde i snitt 46 personer hvert år i landbaserte næringer som følge av arbeidsulykker.  Det vil si at hvert år dør rundt 20 arbeidstakere i arbeidsulykker mens de arbeider alene.

Arbeidstilsynet har de siste årene hatt en økning i antall meldte hendelser hvor påført vold har ført til alvorlige skader og arbeidsskadedødsfall. De ser også en økning i antall skadede personer.

Arbeid opp mot  pasienter og brukere er noe som bør tas med i risikoanalysene, understreker etaten.  De framholder også at risikoen for vold kan øke til bestemte tider på døgnet, på bestemte dager i uken,  eller der det er lange ventetider for klienter.  Lurer på hvordan arbeidstilsynet ser på faren for vold og trusler når vi legger sammen faktorene pasient, rus/ alkohol lørdag natt og lang ventetid…..  Det er arbeidshverdagen til mange turnusradiografer.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg