Magisk!

Hundene og jeg har vært på tur i villeste Ådalen, eller i Viker i Ådalen. Det går nesten ut på det samme. Utforsket en vei jeg ikke har utforsket før. Det er jo sånt jeg liker. Min form for trim.

Denne dagen er aldeles nydelig. Himmelen er blå uten en sky så langt øyet kan se. Ja, det finnes ikke noe mer fornuftig å gjøre enn å være ute, og helst da i skogen.

Vi gikk forbi sauer på beite og klukkende bekker.  Bjellene til sauene, fuglesangen og bekkebruset var det eneste som høres, ja og et advarende BÆÆ da en av sauene fikk øye på hundene.
Kidd og Charlie Chihuahua var i bånd og på trygg avstand fra gjerdet. Charlie er livredd sau, og går så langt unna som mulig. Kidd ville nok gjerne ha hilst på. Han pistret litt fordi han ikke fikk lov til å hilse. Han vil gjerne hilse på alt og alle vi møter.

Så, plutselig så jeg noe som beveget seg foran oss på grusveien. Et rådyr kom ut fra skogen et godt stykke foran oss.  Det stoppet litt opp, spisset ørene og så på oss.
Kidd tror jeg ikke fikk med seg hva som skjedde. Han var opptatt med noe han luktet i grøftekanten.
Charlie skjønte at det var noe der fremme. Han sto som rådyret med ørene spisset og helt stille.
Etter at vi hadde sett på hverandre noen sekunder krysset det veien og forsvant opp i skogen på andre siden.

Bildet er ikke så veldig bra. Det er tatt på relativt lang avstand og forstørret opp relativt mye. Men du ser rådyret, gjør du ikke?

Her har jeg blåst det opp litt til.

Jeg kikket opp i skogen da vi passerte der rådyret hadde hoppet inn i skogen. Det lå i graset like ved veien og gjemte seg, eller slappet av. Jeg så ørene som beveget seg.
Prøvde ikke å ta bilde av ørene. Tenkte rådyret trengte å få være i fred, så vi gikk bare videre. Jeg tror ikke det syntes det å møte meg og to hunder var like flott som det jeg syntes det var å møte det.

For meg er slike møter helt magiske. Å stå der å nesten ha øyekontakt med et av skogens dyr sånn.  Det er øyeblikk jeg lever lenge på, og som jeg husker enda lengre.

En aldeles flott tur ble det, og skrittelleren telte 5 km da vi kom tilbake til bilen. Flott start på dagen.

 

 

4 kommentarer
    1. Nydelig vær og godt for både kropp og sjel med en skogstur! 🥰 Så moro å se rådyr på nært hold når man går! Jeg var en tur på butikken ved 20-tida ikveld, og da var det ett som nesten hopper foran bilen! Heldigvis ombestemte det seg og ventet til jeg hadde kjørt forbi!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg