Drittpakker og andre pakker

Midt i den søte førjulstria hvor vi alle er optatt av gavekjøp og pene innpakkninger har avisredaksjoner og andre media fått sin julepakke på forhånd.  En ordentlig gavepakke har de fått midt i hendene, en politisk drittpakke med alle de ingredienser en redaksjon bare kan drømme om å gasse seg i.. Som samfunnsrefser og skrivefør hever jeg meg selvsagt på som alle andre.

For 8 år siden innledet en mannlig politiker et forhold til ei da 17 år gammel jente. Ei jente som var 20 år yngre enn henne. Forholdet varte noen år, men er over for en del år siden. Det er de kalde fakta i saken..  Politikeren var dum, handlet idiotisk, og hadde nok av tid til å tenke seg om og avbryte forholdet.  Etter at forholdet var avsluttet hadde han nok av tid til å si fra på Facebook, til ledelsen i partiet og til hvem han ville.  Men han tiet. Han sto ikke frem før han ble inkallt til partisekretæren og ble konfrontert med at saken nå var kjent. Han sto ikke frem før det ikke var nødvendig å stå frem. Saken var allerede kjent.

Den unge jenta, som vel har rukket å bli voksen i løpet av de 8 årene i og med at hun gså sto på denne nominasjonslista til Troms Ap kunne og ha sagt fra tidligere. Men hun valgte å si fra rett før det viktige nominasjonsmøtet. Ikke rart at det spekkuleres i om denne taktikken var en del av et politisk spill. Men hun har trukket seg fra nominasjonsprosessen og vinner ingen ting på at denne saken har blitt grafsestoff for media og slike som meg. Jeg tror belastningen hennes på kort sikt er langt større en en eventuell senere gevinst.

Hun sa fra til venninnen som mente at på grunn av alvorligheten i forholdet ikke kunne gjøre annet enn å varsle toppledelsen i partiet. At hun samtidig er samboer med den andre toppkandidat konkurenten var overhode ikke i hennes tanker. Her begynner det å skurre for meg. For det er jo ikke skjedd noe straffbart. En 37 åring og en 17 åring er umoralsk. En voksen mann i en posisjon har utnyttet den ovenfor en ung jente. Makt og maktmissbruk og dårlig moral og dårlig dømmekraft. Men i følge norak lov ingen lovbrudd i juridisk forstand. Forholdet var avsluttet for mange år siden. Kunne hun ikke ha ventet med varslingen til over nominasjonsmøtet?

Han andre kandidaten, samboeren med varsleren, kan være totalt uskyldig i at denne drittpakken ble kjent akkurat nå. Dårlig timing også for han, fordi han får misstanken mot seg om at han er med på dette for å fremme sin egen sak. Dette kan og skade hans politiske karriere både nå og på sikt.

Så hvem har noe og tjene på at denne drittpakken nå er sluppet løs, ?  Det finnes vel flere folk på denne nominasjonslista som hopper en plass oppover eller to??

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg