I serien Fargerike supper har denne kjærringa nå kommet til de grønne. Jada, nok en gang er det en av disse evinnelige uke-meny bloggene på plassen over meg på topplisten som gjør at kjerringa kommer trekkende med nok en suppeoppskrift. En grønn en denne gangen. Forandring fryder.
Dette er, som tittelen sier, en brokkolisuppe med bacon, men kan lett gjøres kjøttfri ved å droppe å putte bacon oppi suppeskåla før du serverer deg selv eller andre.
Jeg startet med å frese 4 fedd hvitløk skåret i skiver i litt olje i ei gryte. Sånn ca ett minutt sto det i oppskriften. Så puttet jeg 2 brokkoli skåret i biter, buketter eller hva det nå heter opp i gryta, og helte opp i 1 liter vann og to terninger med grønnsaksbuljong. Lot så suppa koke 5 -10 minutter til brokkolien var myk, mens jeg stekte bacon.
Så tok jeg en pakke baby-spinat og en boks mascapone i suppa. Lot det koke til spinaten hadde falt sammen. Brukte så stavmikseren til suppa ble jevn.
Da var det bare å servere suppa med en skive bacon eller to i hver suppeskål. Gamle Gubben Grå ble lykkelig, suppa som både så grønn og sunn ut viste seg å inneholde rikelig av både hvitløk og bacon. Helsebringende smilte han fornøyd.
Høres ikke så galt ut nei, sunne saker liker vi. Og det var jo. nesten enklere enn en suppe fra pose.
Å lage suppe fra bunnen sånn er enkelt og lage. Og langt sunnere enn pose.
Den er sikkert god:)
Det var den.