Der kom hverdagen

Så kom hverdagen brått og brutalt der jeg satt og koste ned foran peisen med ei god bok.  Sosial nedstenging var budskapet fra Erna og co.  Jeg får ikke ta i mot gjester eller gå på besøk før 18. januar.  Arbeidsplassen min blir også til uka spisebordet her hjemme.

Jeg forstår det.  VI kan ikke tro at kommunene skal klare å håndtere storstilt vaksinekampanje samtidig som de får økt smitte i samfunnet med økt testing og økt smittesporing som resultat.  Det er som regel de samme folka som skal teste folk, vaksinere og drive med smittesporing.

Likevel er det kjipt.
Kanskje ikke først og fremst for meg.  Jeg holder ut 14 dager til bare med kontakt av Yngste Sønn og Gamle Gubben Grå.  Jeg har flokken min.
Men det er ikke alle som har det slik.
Det er det mange som bor alene, som ikke har flokken sin.  Og jeg er redd for hva enda mer isolasjon gjør for dem.  Det er ikke sikkert det er de som er mest alene i hverdagen som har vært sammen med opptil 10 familiemedlemmer opptil flere ganger denne jula.

Ensomhet.
Det går an å dø av ensomhet.  Eller, det er ikke helt sant.  Det forskerne har klart å bevise er at sosial isolasjon øker risikoen for en for tidlig død. Å unngå sosial isolasjon og ensomhet er viktig for livskvalitet og velvære, men det viktigste er å redusere sosial isolasjon viser britisk forskning.
Nå pålegger regjeringen befolkningen sosial isolasjon.  Regjeringen øker dødsrisikoen for en gruppe mennesker i håp om å få ned smittetallene og på den måten klare å håndtere massevaksinering og på sikt redde liv.
Kanskje er det noen som betaler en litt høy pris for å redde samfunnsmaskineriet.

 

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg