Drap og satire…

Slapp av, selv om det kanskje ha vært litt glefsing her i Drømmehuset i det siste har det ikke endt i drap enn så lenge.  Når denne kjerringa her blir inaktiv på grunn av en en ødelagt ankel er det ikke like lett å være Gamle gubben Grå, samme hvor tålmodig han er.  Bare det å dytte over 100 kilo utålmodig kjerring over brostein og fortauskanter rundt i halve Hønefoss kan jo få noen og enhver til å vurdere drap.  “Jeg skal til optikeren og hente briller!”  “Jeg vil ha is på torget”  “Stump røyken og tøm kaffekoppen. Jeg skal møte Nanna nederst i Storgata om fem minutter.”

Nei det dette innlegget skal handle om er Hagen saken.  Dere vet hun dama i Lørenskog som bare er borte.  Er hun kidnappet? Er hun drept? Har mannen drept henne, eller har han fått noen til å drepe henne? Eller er det noe helt annet?  Mediene har gasset seg i denne saken i flere å nå, og vi har villig lest og diskutert over kaffekoppen og vinglassene.  Dette er problematikken Vestfrøken tar opp i sitt innlegg.  Medias rolle i drapssaker og andre alvorlige kriminalsaker – at drap har blitt underholdning.  Og vet dere hva?  Jeg synes en slik tematikk er mye mer interessant enn at en bekjent av kona til en eller annen er død av kreft.

Men tilbake til Hagen-saken. Jeg ha ingen formening om hva som ha skjedd, om ektemannen er skyldig eller ikke. Derfor ble jeg relativt overrasket da jeg oppdaget at det nå er kommet bok om saken.  Jeg mener, bok om en pågående kriminalsak????
Boka er skrevet av TV 2s krimjournalister Magnus Braaten og Kenneth Fossheim. Snakk om at media melker en sak for alt den er verdt.  Her bør det jo komme en bok to.  En bok når alle fakta er på bordet og man vet hva som egentlig er hendt.  Jeg ser store fortjenestemuligheter for journalistene.

Så til det etiske med en slik bokutgivelse.
Hvordan føler familien til den savnede Fru Hagen at det har kommet ut en bok?  I tillegg til alle spekulasjonene som har vært i media må det jo være en belastning.  Så vidt jeg ar forstått er det både barn og mulig barnebarn i denne saken som sikkert savner en mor og bestemor.  Føles det ok for forfatterne at denne tragedien, for samme hva som har skjedd så er det en tragedie for de nærmeste, skal være sommerlektyre og underholdning slik at forfatterne kan tjene penger på å spekulere rundt en sak som de ikke kjenner fasitsvaret på?

Det er ikke bare journalistene i TV2 som melker kua. For virkelig sjokkert, kvalm og forbanna blir jeg når jeg undersøker bakgrunnen for et bilde Vestfrøken har i innlegget sitt.  Et bilde av Tom Hagen, glitter og glam og teksten:

TV-karriere Tom Hagen er i full gang med trening til neste sesong av Skal vi danse, avslører hans advokat Svein Holden. 

 

Jeg ser ikke så mye på TV, og har knapt sett på “Skal vi danse”; men dette må jeg undersøke nærmere.
Etter et kjapt googlesøk finner jeg en artikkel fra NRK fra november i fjor.  Sjokkert leser jeg at Svein Holden advokaten til Tom Hagen har rådet sin klient til å ikke snakke mer med politiet fremover.
Alle vil ha en bit av Tom for tiden, og da er det min jobb å si nei. Særlig til politiet, forklarer Holden.

Vantro leser jeg at Hagen selv syntes det var mye mer behagelig å svare på spørsmål fra NRK i helgen enn å sitte i avhørsrommet, eller akkurat det synes jeg ikke er så merkelig men at advokaten fortsetter med å si at for Hagens framtidige karriere vil det også lønne seg å snakke mer med mediene,  Det er ikke heldig å bli assosiert for mye med politiet når Tom nå forsøker å nå et nytt publikum. Derfor har jeg også rådet ham til å takke ja til Skal vi danse på TV2.

Videre leser jeg at det også er kjent at NRK har forsøkt å kapre Hagen til Stjernekamp. Hallo? Kan fyren synge?  Vi mener det er nødvendig at Tom Hagen får fortelle sin versjon av saken. Det er kun journalistiske motiver som ligger til grunn for at vi inviterte ham til Stjernekamp, sier NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen, og minner om at dommerne i Stjernekamp kan være ganske kritiske.
“Hagen gikk dessverre til Skal vi danse, men vi er i samtaler med hans advokat om muligheten for at Hagen kan holde en 13 minutter lang nyttårstale på NRK.” skal NRK sjefen ha uttalt.

Jeg blir så sjokkert og fortørnet at jeg leser artikkelen høyt for Gamle Gubben Grå her vi sitter ved frokostbordet. Han med avisen, jeg med bloggen.
Det var ikke noe sjakktrekk.  Gubben øyner straks en mulighet for rask kjendisstatus. Bare bli kvitt denne kjerringa på litt mytisk vis, så vil veien ligge åpen for et glamorøst kjendisliv med Skal vi danse og nyttårstaler.

Jeg føler meg plutselig litt utsatt når han reiser seg og steller seg ved kjøkkenbenken for å smør brødskiver.  Står det ikke en knivblokk med mange skarpe kokkekniver der på kjøkkenbenken, rett bak ryggen min?

Når jeg så leser artikkelen en gang til for å sitere den i dette innlegget begynner jeg å le.
Ja, det er en artikkel fra NRK. Men det er fra NRK satiriks.
Altså mesterlig satire!  Så mesterlig at jeg gikk rett på limpinnen enda så overdrevet det var.  Jeg knegger godt.  Tenk Kjerringtanker lar seg fortørne over satire!

Mellom latterhikstene får jeg forklart Gamle Gubben Grå at kjendislivet nok ikke ligger der og venter selv om han kverker meg.

Og som god satire alltid gjør inneholder også denne historien en litt ekkel smak av sannhet.
Drap og forsvinningssaker, personlige tragedier,  det er ikke måte på hva media gjør til ren underholdning.

13 kommentarer

Siste innlegg