Et idiotisk nei….

Jeg har ramla ned til n 44. plass.  Frieri på blogg er ikke så interessant å lese om.  Eller for å være litt mer nøyaktig, andres frierier er ikke så interessant å lese om på blogg. Kokkejævel er jo fremdeles på topp.  Men i går skrev han ikke om frieri. Han skrev om et tema som opptar også meg.  Han skrev om byråkrater og deres bestemmelser som ikke har noen som helst rot i sunn fornuft.

Kokkejævel eier bedriften Fy Fader, som i følge han selv er universets største salat- og snackbar.
Altså et konsept hvor kunden kan gå å forsyne seg fra bakker med grønnsaker og varmt  tilbehør.  Jeg synes det høres litt spennende ut.  Kommer jeg til Alt noen gang vil jeg garantert teste ut konseptet.
Men nå er det Corona-tider!  Nå er det selvsagt ikke lov med en mengde bakker hvor folk kan gå rundt å forsyne seg selv med mat. Buffet-servering er forbudt.  Greit nok. Jeg skal ikke skjelle ut byråkratene for det.  Virusbefengte folk kan jo gå rundt og spre smitte fra matfat til matfat – sånn i teorien.  Byråkrater er mest opptatt av teorier.

Men så kommer vi til det som ikke henger på greip.
For hvis Kokkejævel byttet ut cherry-tomater med identisk like store og like røde tyggegummikuler, byttet ut tunfisk med skumkrokodiller, skiftet ut tomatsild (hvis han har det i denne baren sin) med røde sild laget av søt gele..
Kort sagt hvis han hadde byttet ut mat med godteri, da kunne han hatt forretningen oppe og tjent penger som gras.  Henger det på greip?

 

7 kommentarer
  1. Nei, det henger ikke på greip, men det er typisk norsk byråkrati. Det er manglende evne til å tenke bredt, – de tenker altfor ofte veldig smalsporet.

  2. Nei, det der henger slett ikke på greip. Jeg tror maten i bakker ville være mye mindre smittebefengt enn smågodtet som alle kan gå og kladde på, og hoste og nyse på. Det sies jo at viruset ikke liker varme. Er sikkert ikke bekreftet noe sted, men altså, varm mat er varm, og smågodtet er romtemperert, og ville vært usigelig klissete hvis den ble varmet opp.
   Bestikket som man skal ta dette med, der er det jo det samme. Alle må jo ta på samme skje for å få maten/smågodtet på plass. Så fornuften, den har forsvunnet et sted på veien ja.

  3. Det er så dumt at det rauter, som min mormor ville ha sagt. Det var jo faktisk noen kommuner som på eget initiativ stengte smågodtdisken i begynnelsen av nedstengingen, men da protesterte Coop til Virke, som ba myndighetene om et enhetlig, nasjonalt regelverk for alle dagligvarebutikkene, og vips så var det lov med smågodtselvbetjening likevel. Politikk blir sjelden til ved at noen setter seg ned og tenker helthetlig og bærer istedet ofte preg av at noen enkeltaktører har fått gjennom sine hjertesaker. Det gjelder tydeligvis også i krisetider.

  4. Nei det er ikke byråkrati og vrangvilje. Hvorfor skulle de det i en tid der de ønsker alle tilbake i jobb så snart som mulig. Smågodt består av store mengder sukker som er et konserveringsmiddel og her trives ikke bakterier og virus særlig godt. Det samme gjelder sjokolade, veldig lite/ingen bakterievekst i den også. Det vil selvfølgelig kunne tilføres bakterier/virus fra hender,skjeer osv men de formeres i liten grad i selve smågodtet.
   Andre typer matvarer som inneholder mye vann/væske er utmerket formeringsplass for mikroorganismer.

   1. Nå snakker vi om smitte av Covid19. Det er et virus. Ikke en bakterie. Sukker er ikke et konserveringsmiddel, og gir næring til mikroorganismer.
    Eneste grunnen til at smågodt er lov og ikke dessertbord er at sukkerindusdtrien er sterkere enn restaurantnæringa.

    1. Joda. Sukker er et konserveringsmiddel når det er i store mengder. Sukker binder vann som lager et miljø mikroorganismer ikke trives i. De trives bedre i fri flytende væske.
     Jeg vet veldig godt forskjell på virus og bakterier. Og jeg skjønner frykten men å påstås at det er av vrangvilje og byråkratiske spissfindigheter beslutningen er tatt er jo hvertfall å ikke forstå alvoret av Covid -19 pandemien.

     https://no.m.wikipedia.org/wiki/Konserveringsmiddel

     https://bramat.no/forsiden/ekspertblogg/1302-om-sukker-og-konserveringsmidler-syrinsaft-og-syringele

     https://www.dansukker.no/no/om-sukker/mer-enn-bare-soedme.aspx

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg