Førjulsstri

 

I dag skulle jeg ha bakt kaker sammen med søstre og nieser. Serinakakedeigen ligger klar i kjøleskapet.   Hadde sett frem til en hyggelig lørdag sammen med slekta, med baking og skravling.  Men da jeg har tilbragt natta til intervalltrening mellom senga og badet, raske spurt-intervall til bad med rolige, nærmest sammenkrøpne intervall tilbake mot varm, god seng, så tenkte jeg at jeg skulle holde meg litt på avstand til både slekta og kakebaking…

Noe må jeg jo få ut av en fridag likevel, for det er ikke mange fridager igjen før jul.
Så jeg har endelig fått hengt opp de røde gardinene  i stua.  Knall røde lange gardiner mot kremhvite vegger og gull-lister.   Høytidsstemningen, julestemningen kom krypende.
Ute har snøen lavet ned de siste dagene, og farget hagen og nabolaget blendende hvitt. Sypresser og tujaer er vinterhvite. Winter-Wonder-land har dukket opp.

Var og nede i kjelleren og hentet opp kransen som skal henge på ytterdøra.  Kransen fikk jeg i julegave av min beste venninne for mange, mange juler siden.  Slutten av 80 tallet eller starten av 90 tallet? Jeg er ikke sikker.  Hun har sydd den selv, og den er et kjært minne som betyr mye for meg.  Venninna mi døde julaften 1999, og kransen vekker alltid minner og noen såre tanker om et liv som endte så alt for brått.
Er det ikke slik julepynt skal være, tradisjon, minner og noen ganger litt vemod?

Har og trasket en liten, nei vent, to turer med hundene.  Gøy å se hvordan lille Charlie virkelig trives med snø.  Hopper opp i det hvite, våte, kalde og nesten forsvinner. Men kaver seg opp og er like ellevill.  Og så snorker han så det durer når han kan grave seg ned i pledd- og putehaugen når han kommer inn igjen.

Sølvtøyet er for lengst pussa, og i dag hadde jeg tenkt å få stålbestikket til å skinne. I det minste de litt større tingene som kakespader og serveringsskjeer.   Men der trenger jeg nok noen husmorråd, for jeg fikk ikke vekk vannskjolder og andre flekker.
Jada, Datteren, jeg har prøvd med bakepulver og sitron. (Her i familien er det hun og ikke jeg som er rå på husmortriks.)

Har og fått hengt opp adventsstjernene – endelig! Juleputer er og på plass, og med Tantesofaen på plass i karnappvinduet brer julestemningen om seg.
Gamle Gubben Grå har hentet opp julekrusene,  Det er fyr i peisen.  Steikeovnen skriker at middagen er ferdig.
Lørdagskveld.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg