Fretex-funn

Som den observante leser sikkert har oppdaget er jeg en stor tilhenger av Fretex og Loppemarked, ja gjenbruk generelt.  Det er ikke få skatter jeg kommer hjem med i løpet av ett år.  Jeg leverer og en del til Fretex, Blåkors og loppemarked eller selger ting på nettet når jeg har gått lei av dem, eller finner noe som passer enda bedre inn i stilen min,  Da jeg var innom Fretex på Åssiden på torsdag, fant jeg ekstra mange godbiter.  Og i dag vil jeg dele de med dere.

Jeg kjøpte fem av disse middagstallerknene.  Jeg er så lei de hvite kjedelige vi bruker tilhverdags. Dette er ikke noe dyrt service, Ikke noe tynt fint porselen, men helt brukbare til hverdagsbruk.  Jeg betalte 10 kr. for hver tallerken. De gjør meg glade, og om glasur og gullkant kanskje blir litt falmet etter mange turer i oppvaskmaskinen, har jeg råd til å kjøpe nye om tre år eller fem.  Skulle en av de gå i gulvet og bli knust er det heller ikke verdens undergang.

Man må jo og ha noe å spise maten med, ikke bare av.  Jeg kjøpte 2 gafler og 2 skjeer i dette mønsteret.
Gamle Gubben Grå kom hjemmed en del sølvbestikk etter at han og søskenbarna hans hadde tømt leiligheten til en avdød barnløs onkel.  Der var det 11 gafler og 6 skjeer med dette mønsteret, og det var noe med det som jeg falt for.  Når jeg nå fant flere på Fretex, ble det suplering.  Jeg betalte 39 kroner for to skjeer og det samme for de to gaflene.  Hvis noen har kniver i denne serien er jeg interessert.

Her er det brikka under fløtemugga,sukkerkoppen og kaffekanna som er Fretex-funnet.  Jeg synes den passer godt under kaffesettet som er arvegods fra den samme gamle onkelen.  Speilbrettet har jeg kjøpt på Nille.  Brikka kostet 29 kroner. Og er du interessert i kaffesett, hadde de flere til salgs.

Denne søte notisboka måtte og bli med hjem.  29 kroner for den og.  Jeg elsker notisbøker og bruker de flittig.

Denne lykta måtte og bli med hjem.  Den er ikke feilfri. Det er noen små bulker på blondekanten nederst på det ene glasset.  Ikke er det en veldig eksklusiv lykt heller.  Men den gjør nytten sin, og er svært så dekorativ der den står ved peisen.  Den kostet meg 79 kroner.

Jeg har min stil, andre har sin.  Men jeg tror de fleste kan gjøre gode bruktfunn, bare de leter litt.  Og det er utrolig gøy og gå på skatejakt. Man vet aldri hva man kan være så heldig å finne.

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg