Fretexfunn…

Tenkte jeg skulle vise dere denne fine, “gamle” verktøykassa som jeg fant på Fretex her om dagen. De som følger denne kjerringa jevnlig vet jo at jeg er litt svak for den butikken.  Den var god og svart av oljesøl i bunnen, og det luktet godt av olje i bilen hele veien hjem. Jeg var sikker på at jeg hadde skaffet meg en kasse fra 60-tallet. Det står faktisk innbrent 1965 på begge kortsidene.

Gamle Gubben Grå var ikke like overbevist om opprinnelsen. Men vi var begge enige om at kassa var fin til å ha planter i.

I dag fylte jeg den med jord, og plantet lavendel. Synes det passet godt i den rustikke kassa med den franske teksten. Ble fornøyd med resultatet, og håper lavendelen vil trives. Jeg har litt dårlig erfaring med den planta der.

For morro skyld googlet jeg teksten på kassa. Da fikk jeg opp et bilde av en identisk kasse. Den kunne kjøpes hos House Doktor for litt over 220 norske kroner. De var utsolgt akkurat nå.  Jeg ga 159 for en brukt en med oljeflekker. Er ikke så sikker på at det var et røverkjøp lenger…

Når jeg bare googlet Ricard Freres fikk jeg opp et sted for ortopedisk kirurgi. Håper i grunn de ikke bruker trekasse med oljesøl, og at de heller ikke var storforbrukere av det på 60-tallet.

Men jeg liker kassa mi, selv om ikke historien var så spennende som jeg trodde.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg