Høste-tid…..

Vi har hatt tre netter hvor det har vært is på bilvinduene om morgenen. Slektninger som liker vinter og snø deler bilder av frossen mark og den første snøen på sosiale medier. Til og med jeg skjønner at jeg motvillig må gjøre meg forberedt på at det kan komme frost også her. (Snø orker jeg ikke tenke på riktig ennå.)
I dag høstet jeg inn mynten i kjøkkenhagen og lagde myntegelé.  Det har jeg ikke laget på rundt 20 år.  Jeg tror den blir stiv selv om Certo på flaske ikke eksisterer lenger. Det var den Ingerid Espelid Hovig anbefalte i oppskriften jeg brukte den gang. Jeg erstattet den med pektinpulver og regner med det går greit. Ingerid hadde også rikelig med sukker i den oppskriften.

I dag tok jeg meg og tid til å fotografere litt av det jeg har fått i krukker og glass denne høsten.  Jeg har forstått det slik at selvskryt er lov på blogg.
På bildet ser dere saft av epler, druer og en appelsin, ett glass marmelade av grønne tomater og to små glass med myntegelé.

I tillegg har jeg laget rognebærgele og Gamle Gubben Grå har kokt plommesyltetøy.
Jeg har litt mange poser forvellet squash, et par bokser med gresskarpure’ og noen bokser sopp i fryseren. Det er lenge siden selvforsyningen har vært så bra som i høst.

 

5 kommentarer
    1. Veldig bra, du har vært flink! Har venta på et slikt innlegg fra deg jeg.
      Bra med hjemmelagd! Ser godt ut alt sammen og fine farger.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg