Lage julekort…

 

I de neste ukene kommer flere av oss til å motta julekort fra slekt og venner.  De enkle kortene med tegninger av låver, kornband og nisser som jeg husker fra min egen oppvekst er erstattet av kunstferdige familiebilder, gjerne i vakkert vinterlandskap.  Flere år har jeg tenkt at sånne, sånne julekort vil jeg og sende.  Men sånn må jo gjerne planlegges litt, gjerne må bildene være tatt lenge før vi skriver november.

Nå har jeg som kjent tre voksne barn hvor av to for lengst har flyttet hjemmefra.  Bare å finne en dag vi alle fem hadde tid samtidig til en skogstur for fotografering ville by på utfordringer, for ikke å snakke om å overbevise våre voksne barn om at dette er en fantastisk god ide’. Å så få alle til å smile og oppføre seg bortimot normalt samtidig ville jeg se på som nærmest umulig i en slik setting.

Jeg har tenkt lenge på at det kanskje ville bli lettere å få laget julekort med bare Gamle Gubben Grå og meg. Kanskje mer riktig og.  Og ja, det ville være lettere å få arrangert. Men selv om jeg har tenkt på det i flere år nå, helt siden jeg fikk julekort med bilde av venninna mi og samboeren med islendere, nisseluer og en haug halmballer, har det liksom blitt med tanken.

På radioen i dag hørte jeg om en familie på tre som hadde leid med seg fotograf ut i skogen for å ta julekortbilder. Moren hadde skyhøye forventninger om de perfekte bildene, og hadde sikkert sett de for seg lenge.  En lykkelig familie omgitt av hvit vintersnø. Faren var ikke så motivert. Han frøs litt, og ble sur. Barnet på et par, tre år slo seg fullstendig vrang. Ikke noe smil og lykkelige barnesmil å oppdrive der og da. Ikke var det snø heller.
Jeg tenker at ja, slik er det sikkert ofte  De flotte bildene er bare glimt av noe som egentlig bare er kaos og dårlig stemning. Jeg blir enda mer overbevist om at jeg ikke skal tvinge med meg familie og fotograf ut i vinterkulda.

Hun andre på radioen har som meg store barn. Tenåringsbarn. Hun drømmer om å ta julekort med bilde av samboeren naken på et skinn foran et sprakende peis-bål.  Hun sliter litt med å få med samboeren på det.
Jeg tenker at hvis han samboeren også er far til de tenåringsungene tror jeg de ikke ville bli så begeistret for at det julekortet ble distribuert til familie bekjente.
Et lite øyeblikk leker jeg med tanken på å få med Gamle Gubben Grå på et slikt bilde. Men nei det ville han aldri i livet gå med på, og jeg ville aldri sendt et slikt bilde til familie og venner. Jeg tror det fort kunne ha skapt helt feil julestemning.

Men jeg har bestilt mine helt egne julekort. Om få dager ligger de i postkassa og jeg kan sende de til familie og venner.  Jeg brukte bilde jeg tok på lørdagskveld da vi var på vei hjem fra juleshow.  Dere husker bilde fra innlegget Advent.. som jeg skrev i går. Det som hadde høstløv i stedet for kritt-hvit julesnø. Med riktig ramme og bakgrunn ble det ikke så galt. Teksten er litt rar, men det får gå.
Jeg bestilte julekortene i går kveld. Har akkurat fått beskjed om at de er på vei i posten og vil være her i slutten av uka. Det vil være tidsnok til å få skrevet og sendt de ut i passe tid før julehøytiden starter.
Finn frem noen julebilder du og, så har du og snart dine julekort klare.  Det behøver ikke være en så stor prosess.

 

4 kommentarer
  1. Er nok ikke bare, bare å få tatt de perfekte familiebildene nei.
   Vi får en del slike koselige julekort da.
   Jeg skriver også julekort. Bruker slike gode gamle kort jeg da. Synes de er koselig.

  2. Det er lenge siden jeg sendte julekort. Det er blitt lettere å sende hilsen gjennom messenger. Men de julekortene jeg har fått før, laget jeg en album av:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg