Mer mat

Det blåser litt mindre nå som jeg har kommet meg ned fra toppsjiktet og jeg kan sitte her å kommentere mat for andre dag på rad. Ja i dag sågar en hel ukemeny. (sukk).  Ikke nok med det, det er en lav-karbo-ukemeny (dobbelt-sukk).
Ukemenyen inneholder både pølse, taco og pizza. Mangler i grunn bare en saftig burger. Ikke den mest fantasirike menyen, og det eneste jeg kunne la meg inspirere nok til å trykke på linken er “spicy laksepanne”. Jeg gjør ikke det. Det er ikke jeg som har ansvaret for middagen i Drømmehuset i dag.

Katrine Stenhjem kommer og med noen sparetips nå som matprisene er blitt så høye. Ikke noe revolusjonerende i de heller. I det minste ikke for meg. De fleste har blitt fulgt her i husholdningen meste parten av tiden Gamle Gubben Grå og jeg har vært sammen. Det vil si i over 30 år.

Planlegg middagene, lag gjerne en ukemeny. 
Vi har alltid en plan for hva vi skal lage av mat den kommende uke. En rett for hver dag. Men hvis det står baking eller dessert som lages fra bunnen så kan den som har ansvaret for å lage middag bestemme menyen. Da blir det gjerne litt enklere mat. Sånn som pølse i brød og lompe på mandag.

Skriv handleliste. 
Handlelista har ligget på kjøkkenbenken siden v flyttet inn i rekkehuset. Der skriver vi opp det vi trenger når vi kommer på det. Alt fra dopapir til maldonsalt. Ja, og så supplerer vi da med det som trengs til maten som er planlagt.

Handle 1-2 ganger i uken for å unngå impulskjøp. 
Dette er vel et av de få tipsene jeg ikke følger. Men jeg er relativt god på å unngå impulskjøp. Kommer som regel ut igjen med kun det som står på lista. (og kanskje en is på en varm sommerdag.)

Last ned Rema1000 sin Æ-app som gir rabatter, Coop Extra og Meny har også kort/ apper hvor en får rabatt. 
Gamle Gubben Grå holder orden på alle slike apper og ja de brukes. (Jeg er kanskje ikke like god på det over alt som det han er. )

Sjekk hjemme i kjøleskap, fryser og matskap hvilke varer du har fra før. 
Der skal jeg komme med en tilleggs kommentar; Sjekk fryseren dagen før du skal bruke varen. Hurtigtining er ikke alltid smart.

Kjøp gjerne frosne grønnsaker som brokkoli og blomkål, det er ofte billigere (og bedre holdbarhetstid) 
Litt avhengig av hva jeg lager, men kan godt bruke frosne grønnsaker.

Sjekk datodisken hvor du handler, der kan en finne mange gode tilbud. 
Er alltid innom billigkroken i matbutikken. Jeg er jo ikke dum. Hvorfor betale mer? Men jeg tar bare med meg varer jeg har en ide om når jeg kommer til å bruke.

Bruk opp rester et par ganger i uken, og lag feks pai, gryte eller wok med rester. 
Vi har blitt utrolig flinke på å bruke opp rester. Mors lurpe er en kjent rett her i huset, også kalt kjøleskaprens. Ellers tenker vi praktisk. De siste pølsene fra middagen på mandag sprakk da Yngste Sønn varmet de opp da han kom sent hjem. De ble kuttet opp og havnet sammen med litt smårettbacon i pastasausen vi hadde til middag i går.

Jo, jeg tror vi er relativt gode til å holde matbudsjettet på et noenlunde fornuftig nivå.  Selvskryt er lov.

10 kommentarer
    1. Hvis det er en og annen kommentar fra meg en liten uke du omtaler som å “blåse”, så kan du jo tenke deg hvordan det er å bli omtalt negativt og harselerende, (eller ironisk med “skarp penn” som du kalte trakasseringen), hver jævla dag i over to år.

      1. Jeg har aldri forstått hvordan Kjerringtanker kan forsvare mobbingen, harselleringen, latterliggjøringen av deg – dag etter dag i årevis. Snakk om å ikke klare å se seg selv… måten hun behandlet deg på var motbydelig.

    2. Jeg aner ikke. Har vel kjent til de fra før. Men kjenner jeg er litt lat, og ikke bruker mye penger på andre ting, så… det er liksom ikke såååå farlig… Men burde helt klart…

    3. Da kan jeg jo legge til at mine beste sparetips er;
      1) Finnes varen i den respektive butikkjedens billigmerke (altså ‘Prima’ [Rema1000], First price [Kiwi + Meny], Extra [Coop-butikkene], osv) – så velg dette fremfor merkevaren. All verdens forbrukertester/varetester viser at disse varene er akkurat like gode, mens prisen 35-40% lavere.
      2) For de i en liten husholdning, altså husstander bestående av 1-2 pers. så bør påleggbeholdningen aldri overskride tre påleggtyper. Stort utvalg på påleggfronten i små husstander med normalt brødkonsum er synonymt med at urovekkende mye av det ender i søpla pga at det har mugnet/surnet. Her på berget nøyer vi oss som regel med to, hvorav vi titt og ofte ender dagen med at det kun er ett igjen. Hvor stusslig det enn måtte høres ut, overlever vi faktisk med glans, samtidig som det bokstavelig talt eliminerer problemet med mat som går til spille…

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg