Min dag…

I dag har jeg tatt på meg den hvite pysjen, uniformen, og gjort en skikkelig dags arbeid. Byttet ut møterom og kontortid med pasienter og røntgenbilder. Det er jo dette som kalles å arbeide i helsesektoren. Det er jo denne jobben jeg er så utrolig glad i.

Det var nok å gjøre. Litt lite med personell. Noen har ferie, noen har syke barn og vikarer kan vi glemme. Det har vi ikke råd til.
To av tre røntgenlabber var stengt på grunn av lav bemanning.
Men pasientene visste jo ikke det, så de dukket opp med ødelagte legger, lårhalser og knær.  For selv om vi har lite med folk fortsetter befolkningen i området som sokner til sykehuset å skade seg.
Og de har vi forståelig nok et “sørge for ansvar” for å ta oss av. Det er liksom litt av hensikten med sykehus. Ta seg av akutt syke og skadde mennesker.
Kjekt å minne folk på i ny og ne, folk som jobber i helsevesenet men aldri ikler seg den hvite pysjen, aldri ser en pasient som annet enn tall i statistikken over DRG poeng og ventetider.
Pasientene  dukket opp med slitte skuldre og vonde rygger.  Ekstra service som dropp-inn kan vi selvsagt heller ikke stenge en enslig fredag selv om vi er for få folk på jobb. Stenge dropp-inn, er du gal! Tenk hvor mange penger vi ville tape på det! For alt dreier seg om penger.  Penger først så pasienter og nederst på prioriteringslista er personalet. Personalet koster penger, jo mindre personale, jo mer penger på bunnlinja. Det gjelder å ta de riktige prioriteringene.

Så vi løp mellom de tre labbene vi tre.  Stengte labber lar seg fort åpne, selv om det ikke er personale.  Logistikken går bedre på den måten.  Det gikk helt fint.  Det ble litt sen lunsj på et par, de kom først inn på vaktrommet lenge etter at fredagskosen var over.  Men det var fremdeles kake, de fikk vite svarene på quizen og hvem som hadde vunnet lotteriet. Det var ikke de..
Så løp vi videre. Tok røntgenbilder, forflyttet pasienter, tok flere røntgenbilder, løp mellom labbene  fulgte skadde pasienter til mottak, kledde av og på.  Det gikk helt greit.  Har hatt travlere vakter.

Det gikk helt greit.
To av oss skulle hjem og  ta litt smertestillende, flate ut på sofaen. Endelig helg. Noen dager eller timer å hente seg inn på før neste vakt.
Det gikk helt greit denne dagen og. Selv om vi var få. Det gikk helt greit.

4 kommentarer
  1. Helt greit høres ikke bra ut, så lenge du gjentar det såpass ofte i innlegget her. Det er mye sånt i offentlig sektor, det skal spares inn, og der de sparer inn er personalet. Uten å ofre det en tanke at det er sikreste måten å slite ut folk på. Man kan vel nesten ikke unngå å bli utbrent når man hele tiden skal gå på akkord med seg selv, fordi arbeidsgiver skal spare penger. Det er en skam!
   Men håper at din “greit” faktisk er positivt greit, og så ønsker jeg deg en så god helg som det er mulig å få ♥ Klem

   1. Det gikk greit.
    Jeg gjentar meg selv litt ofte i håp om at budskapet skal nå frem til de som bestemmer. Aldri godt å vite hvem som leser blogg veit du

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg