Ny leilighet….

 

Isabell Raad fikk nøklene til sin nye leilighet i går – og troner selvsagt fremdeles på bloggtoppen.  Jeg har falt litt ned på en 74. plass men er godt fornøyd med det.
Jeg har vært litt spent på denne leiligheten, og har gledet meg til å se bilder, danne meg et inntrykk.  Men det eneste hun delte i går var 2 bilder av seg selv foran en lys grå malt vegg med hvit stukkatur øverst og et lyst gulv jeg er usikker på om er laminat eller parkett.  Fin bakgrunn for å reklamere litt for klærne hun har på seg, for selvsagt er også dette innlegget et reklameinnlegg for Nelly. Kan forstå at hun trenger litt sponsorinntekter. Det å kjøpe bolig er en stor investering. Kanskje får vi snart se henne med snekkerbukse og en sliten T-skjorte med malingsflekker mens hun reklamerer for Bauhaus og Jotun.

Isabell er lykkelig.  Ja lykken overstiger til og med følelsen hun hadde da hun kjøpte sin første Chanel.
Jeg har aldri eid noen Chanel, men jeg var lykkelig – og litt engstelig da vi kjøpte vår første bolig.  Ville vi klare låneforpliktelsene? Det kriblet voksen-sommerfugler i hele kroppen..

Selv om leiligheten er superfin, skal hun ikke flytte inn ennå. For hun skal renovere en del.
Da vi kjøpte Drømmehuset hadde vi og tid til å renovere en del før vi flyttet inn etter ca en måned. Så renoverte vi resten mens vi bodde her. Ved de andre boligkjøpene har vi ikke hatt tid eller råd til å sitte med to boliger, og har måttet tatt renoveringen mens vi flyttet inn. Isabell bor hos søsteren sin. Hadde jeg bodd hos en av mine søstre hadde jeg nok startet flyttingen så fort jeg hadde nøkkelen til min nye bolig.  Ikke fordi ikke mine søstre er hyggelige og gjestfrie damer, men fordi jeg ikke ville like å være til bry lengre enn helt nødvendig. Pluss at jeg liker meg best i noe som er mitt.

Isabell er superkresen og vil ha alt perfekt før hun flytter inn og kaller det sitt hjem.
Ikke en gang Drømmehuset har noen gang vært “perfekt”.  Selv om jeg drømmer om at det skal bli det på sikt.

Hun skal ha møte med firmaet som skal renovere badet hennes om under to uker.  Lykke til, sier jeg.
Da vi kjøpte Drømmehuset fant vi ut dag 3 at vi måtte totalrenovere badet. Eller hvor ille det faktisk var, fant vi ikke ut før takstmann kom dag 5. …  Vi tok raskt kontakt med diverse rørleggerfirma for å få startet renoveringen av badet.  Vi overtok huset midt i juli, og planen var at vi skulle flytte inn til skolestart en måned senere. Da hadde det vært kjekt for en familie på 5 med et bad.  Det gamle huset lå fem mil unna. Litt upraktisk å ha dusjen fem mil unna skole, jobb og soverom.
Vi valgte en av de lokale rørleggerfirmaene. De kunne starte allerede første uka i august.  Det de derimot ikke sa noe om var når de hadde planer om å bli ferdig.  Så Isabell, spør om det og.  Vårt bad var ikke innflytningsklart før 30. november….  At det tok så lang tid var ikke vår skyld. Vi hadde fiksa økt låneramme og bestemt oss for hvordan vi ville ha det allerede før vi tok kontakt med total entreprenøren.

Hun skal også ordne Walk in closet på det ene soverommet.
Det har Datteren lovet at hun skal lage til meg i sommer og. På det ene rommet nede i kjelleren.  Så får vi se hvem som får finest klesskap, jeg eller Isabell. Merk dere, Datteren er utdannet utstillingsdesigner.  Jeg sier ikke mer….

Isabell skal skifte gulv og legge fiskebeinsparkett.
Fiskebeinsparkett er fint, utrolig fint.  Det kan jeg og godt tenke meg i stua i første etasje.(Jeg har en stue i hver av de tre etasjene) Men jeg trodde ikke det var så lett å få i disse dager.  minner meg liksom om fordums prakt. Litt googling må til, og jo. det finnes faktisk fiskebensparkett i klikksystem. Ja til og med i laminatversjon.. Mulig jeg akkurat nå fikk noen nye drømmer for gulvet i stua.  Billigste alternativ, altså laminat, vil komme på rundt 10.000 kroner + overtale Yngste Sønn og Gamle Gubben Grå til å legge det og håpe at det kan gjøres raskt og effektivt.  Noen av våre oppussingsprosjekt har liksom dratt i langdrag…Vel, fiskebeinsparkett har jeg nok ikke råd til i år, men når jeg nå vet at det finnes er en drøm vekket…

Videre hos Isabell skal vegger males.  Spent på om hun gjør det selv.  Det hadde garantert jeg gjort. Jeg liker å male.

Hun skal også endre litt på kjøkkenet, kun for å få den lille prikken over i en..
Det er litt mer enn en prikk som skal til på kjøkkenet vårt for å si det slik… Vi har malt kjøkken vegger og innredning to ganger på de 12 årene vi har bodd her.  Men jeg får det aldri helt slik jeg ønsker.  Det må nok ny kjøkkeninnredning til. Men det er DYRT .Ikke har jeg noe klart bilde i hodet mitt heller, så det må nok vente.
Hvis jeg skulle ønske meg en sponsor, måtte det bli en kjøkkenleverandør. Og jeg skulle kunne lage mange flotte innlegg om kjøkkenet mitt, ledsaget av flotte bilder av mat, og annet vi lager på kjøkkenet. I går laget jeg bringebæreddik. Bare nevner det.

Her ser dere Gamle Gubben Grå i aksjon sist vi pusset opp kjøkkenet.

Isabell skal ha på plass en peis. Vi får endelig håpe det er pipe i bygården. Og Isabell jeg har peis. 2 stykker til og med. Jeg ønsker meg kakkelovn, men det får nok bli med drømmen…
Hun skal og fikse rosett i takene. Det er lett. Har hun et plant hvitt tak, kan man lime opp rosetter i isopor – eller kjøpe ekte i gips. Jeg har takess eller panel i taket. Det blir ikke like kult med rosett da. Men jeg ønsker meg det både i stua, spisestua og kanskje på soverommet?

Det skal bli gøy å følge Isabell videre.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg