Ny yndlingsrestaurant.

På fredag fant jeg det perfekte stedet for en matbit en sommerdag i Oslo. Og siden de hadde blåskjell på menyen ja så ble det mer enn perfekt.  Mer sommerstemning skal man lete lenge etter.

Noen sier at beliggenhet, beliggenhet og  beliggenhet er en av de tre viktigste faktorene for å lykkes med en restaurant.  Ser du det turkise vannet øverst i bildet? Det er Oslofjorden! Ja, du skjønner selv at beliggenheten ikke er å kimse av. Jeg mener, bordet vårt formelig sto i fjorden.

Ok, så lå ikke restauranten helt midt i sentrum, men ute på Bygdøy.  Men tar du båten fra Aker Brygge så er du her på 10 minutter. Og den båten går vel hvert  kvarter eller 20. minutt  Det kom ferjer hele tiden, og de legger til ved restauranten. Fergekøa går midt i uteserveringen på restauranten.  Slapp av, det er ikke bilferje- og ikke de  store køa.

Blåskjellene var utrolig gode. Og store! Mulig det kommer av godt blåskjell-år. Og porsjonen var stor. Den kjelen dere ser på bildet var til en person. Pommes-frittes var slik de skulle, ikke for stekte, og aiolien var det heller ikke noe å utsette på.

Betjeningen var både flinke, raske og hyggelige. Jeg virkelig storkoste meg.  Gamle Gubben Grå satt bare å smilte og koste seg  Når denne kjerringa er fornøyd gir hun virkelig uttrykk for det med hele kroppen. Og på fredag var kjerringa virkelig fornøyd med en helt topp dag. Dette restaurantbesøk var kronen på verket.

Jeg har jo helt glemt å fortelle hva dette fantastiske stedet heter. Det heter Lanternen, og ligger altså på Bygdøy.

Vi var der på en solfylt fredag I juli rundt klokka 17.  Slik jeg forsto var det ikke spiseplass, man kunne bare ta en kopp kaffe eller en halvliter i sola. Likevel var det langt fra fult. Det liker jeg.

Så folkens, kjerringa har funnet seg en ny yndlingsrestaurant i Oslo.  Mange vil si det muligens var på tide. Mitt gamle stamsted var “Tre brødre” på Egertorget. I de lokalene har det vært klesbutikk i noen år nå.

 

 

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg